Inici Societat La Festa Major d’Igualada tindrà dos punts liles

La Festa Major d’Igualada tindrà dos punts liles

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada activarà un any més els protocols de prevenció i d’informació en contra dels comportaments sexistes durant la Festa Major. Així, tornarà a desplegar els punts liles, que van impulsar conjuntament l’any passat els municipis de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena i la Generalitat de Catalunya. La quarta tinent d’alcalde d’Igualada i regidora de Governació, Interior, Hisenda i Organismes externs Carlota Carner va deixar clar que el posicionament de l’Ajuntament és “contundent, de tolerància zero amb els comportaments sexistes en qualsevol àmbit, i també a la Festa Major d’Igualada”.

Els punts liles són espais dinamitzats per educadores especialitzades en perspectiva de gènere que s’encarregaran d’informar i sensibilitzar, detectar, atendre i intervenir les demandes, contenir, acompanyar i assessorar a la persona afectada, activar en cas necessari els serveis d’emergències i cossos de seguretat, coordinar i derivar als recursos de la xarxa d’atenció en funció dels protocols municipals i comarcals, entre altres.

Aquest any Igualada disposarà de dos punts liles, un més que l’any passat, els dies més intensos de la festa: divendres, dissabte i diumenge. Un d’aquests punts estarà ubicat a l’entrada de les barraques (davant el restaurant Somiatruites) amb dues educadores especialitzades en temes de gènere; i l’altre punt, amb dues educadores més, serà itinerant, i s’anirà desplaçant per les diferents zones de concerts.

A l’espai del Museu de la Pell també es disposarà d’una carpa per aquells casos que necessitin una atenció més especialitzada i puguin ser atesos en un espai tranquil. Serà el mateix espai on s’ubicarà l’ambulància i emergències, per facilitar la necessària col·laboració entre els diferents actors.

L’Ajuntament d’Igualada també impulsarà una campanya en què repartirà 5.000 xapes amb els lemes “No en deixem passar ni una” o “Només sí és sí”, i també adhesius reivindicatius en la mateixa línia.

FER UN COMENTARI

*