Inici Destacats La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya es reunirà a Els Prats...

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya es reunirà a Els Prats de Rei per recuperar l’activitat aquest Nadal

COMPARTIR

Els Prats de Rei acollirà aquest dissabte, 6 de novembre, la 7a Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya amb la participació de representants de vint-i-sis pessebre vivents del país. Una reunió que servirà per preparar la nova temporada, en la qual tornaran a l’activitat la majoria de representacions de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya (FPVC), després d’un any d’inactivitat per culpa de la pandèmia.

La FPVC ha escollit l’escenari d’El Prats de Rei, una població amb una llarga tradició de gairebé 50 anys en el muntatge de pessebres vivents, per donar el tret de sortida a una temporada nadalenca en què s’espera que més de trenta poblacions recuperin les escenificacions.

En aquest sentit, la FPVC vol ajudar a convèncer aquelles organitzacions que encara no han pres la decisió i és per això que s’ha volgut recuperar la trobada en format presencial buscant un doble objectiu: agermanar a les entitats que estan darrere l’organització dels pessebres vivents i ajudar en l’adopció de mesures de seguretat contra la COVID.

La trobada, que començarà a les 10h del matí i s’allargarà fins a l’hora de dinar,  tindrà lloc a la Sala 1 d’Octubre del Museu Municipal Josep Castellà d’Els Prats de Rei, i ja té confirmada l’assistència de gairebé un centenar de persones.

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya agrupa 49 entitats d’arreu del territori amb l’objectiu de portar a terme activitats encaminades a promoure el coneixement dels Pessebres Vivents i la relació entre ells. Constituïda formalment el 2018, la Federació recull la tasca de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, creada el 1991. Actualment, presideix l’entitat Àngels Serentill, coordinadora del Pessebres Vivent de Manresa – El Pont Llarg.

Formen part de la FPVC els pessebres vivents de les següents poblacions: Amer, Bàscara, Bigues i Riells, Breda, Brunyola, Calonge, Cànoves, Canyelles, Castell d’Aro, Corró d’Avall, Els Prats de Rei, Fontcoberta, Jesús, Joanetes, La Pobla de Lillet, La Pobla de Montornès, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, L’Espluga de Francolí, Linyola, Maçanet de la Selva, Manresa – Pont llarg, Martorelles, Masia de Castelló, Món Sant Benet, Navata, Pals, Peralada, Peramola, Polinyà, Premià de Dalt, Prullans de Cerdanya, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost, Sant Guim de la Plana, Sant Jaume dels Domenys, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Santa Pau, Tona, Vila de Rupit, Viladecans, Vila-Sacra i Vilavenut.

FER UN COMENTARI

*