Inici Cultura Exposició sobre “La Nova Cançó” a la seu d’Òmnium Anoia

Exposició sobre “La Nova Cançó” a la seu d’Òmnium Anoia

COMPARTIR

La seu d’Òmnium Anoia acull l’exposició “La Nova Cançó”, una mostra que recorre els fets més rellevants del moviment artístic que, en ple franquisme, va impulsar la cançó cantada en català als Països Catalans. La Nova Cançó va ser un gènere nou, diferenciat del cant coral, del cuplet o de les cançons de muntanya i de clares arrels franceses —Brassens, Jacques Brel, etc.— i articulat com a moviment entorn de la reivindicació idiomàtica i d’uns pressupòsits ètics de caràcter democràtic. De forma paral·lela el Grup de Folk va reivindicar i difondre en català la música popular d’arrels anglosaxones.

A més de diferents plafons informatius, l’exposició també mostra un recull de portades de senzills i LPs originals de l’època. Es pot visitar fins el dia 16 de desembre, de dilluns a divendres de 18 a 19.30h a la seu d’Òmnium Anoia, al carrer Santa Maria número 12 d’Igualada.

Nou horari a la seu d’Òmnium

Aquesta tardor Òmnium ha avançat l’horari d’atenció el públic a la seu de l’entitat, que estarà oberta cada dia, de dilluns a divendres, a partir de les 18h i fins les 19.30h. A més de poder visitar les diferents exposicions que acull el local, els voluntaris d’Òmnium faciliten informació sobre l’entitat i ofereixen marxandatge. L’entitat recorda que tothom qui es vulgui fer voluntari ho pot fer a través del formulari que trobaran al web omnium.cat/anoia o contactant per email o telèfon amb anoia@omnium.cat o 649 18 26 10.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*