Inici Cultura Una exposició recordarà a Igualada la lluita de voluntaris d’arreu del món...

Una exposició recordarà a Igualada la lluita de voluntaris d’arreu del món per la República durant la guerra civil

COMPARTIR

«Dos rams de flors. Les Brigades internacionals a l’Urgell i la Segarra el maig de 1938» és el títol del documental i de l’exposició que des de divendres 3 de setembre es podran veure al local d’Òmnium Anoia a Igualada, i que recorda els 40.000 joves voluntaris d’arreu del món que durant la guerra civil van venir a lluitar al costat de l’Exèrcit Popular de la República espanyola per la democràcia, per la llibertat i contra el feixisme.

Gràcies al material fotogràfic de la «XVth. Abraham Lincoln International Brigade» ha estat possible recuperar la història i alguns dels esdeveniments del pas d’aquesta brigada per les terres de la Segarra i de l’Urgell durant el mes de Maig de 1938. Les imatges també han permès localitzar les tombes intactes de dos voluntaris de la brigada Abraham Lincoln al cementiri de Tàrrega: la del soldat Juan Medina Palmero i la del tinent William Mitchell Digges enterrats els dies 25 i 29 de maig de 1938. Amb aquestes imatges i amb el material documental recuperat s’ha fet l’exposició i també el documental que acompanya la mostra.

L’exposició es podrà visitar des del 3 fins al 17 de setembre al local d’Òmnium Anoia (carrer Santa Maria número 12) de dilluns a divendres de 19h a 20:30h. L’acte d’inauguració tindrà lloc el divendres 3 a les 19:30h amb la presència de l’historiador Jaume Ramon Solé, guionista del documental i de l’exposició. En el transcurs de l’acte, també es farà la presentació d’una sèrie de sis podcasts realitzats per Miquel Ramon Roig a Ràdio Tàrrega sobre el contingut de la mostra, i es podran escoltar mitjançant codis QR.

Aquesta exposició s’emmarca en el cicle d’activitats culturals que Òmnium Anoia celebra a la comarca amb motiu del seu 50è aniversari, la majoria en col·laboració amb altres entitats, llibreries i equipaments culturals de l’Anoia. Tots els actes són gratuïts, i qui hi vulgui col·laborar ho pot fer adquirint el marxandatge que Òmnium té a la venda a la seu d’Igualada de dilluns a divendres de 19h a 20:30h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*