Inici Cartes dels lectors Experiència, coneixements, joventut i molta, molta il·lusió per un canvi real a l’Ajuntament...

Experiència, coneixements, joventut i molta, molta il·lusió per un canvi real a l’Ajuntament del Bruc

COMPARTIR

Fa quatre anys en una entrevista ja vaig comentar que la política és l’eina bàsica per fer millores a la nostra societat, i certament, sempre hem de pensar en els recursos existents i com aplicar-los al nostre entorn més proper, en aquest cas al Bruc. Considero que les oportunitats es creen, no arriben soles i sempre s’ha d’estar atent i alerta per aconseguir-los amb l’objectiu primer de donar més i millors serveis als nostres veïns i veïnes. Com administració més propera hem de ser capaços de facilitar el dia a dia que l’administració fa molt feixuga en qualsevol tràmit administratiu, per això una de les propostes que portarem al nostre programa és crear una eina digital senzilla i útil, i evidentment anirà acompanyada d’una explicació prèvia del seu funcionament i les seves utilitats. Volem apropar les noves tecnologies a tothom, els joves no tenen dificultats, però la gent «no tan jove» no estan tan acostumats a fer-ne ús i els hem d’acompanyar a fer-ne ús amb coneixements i formació en petits grups i fins i tot si cal, personalitzades, El model que aplicaria Junts pel Bruc si governem a l’Ajuntament del Bruc es basarà en un model de transparència en la gestió que és bàsica per la ciutadania. Hi ha d’haver una agenda pública de l’alcaldia i dels regidors; els veïns ha de poder parlar directament amb els seus representats públics sense demora i sense tants tràmits burocràtics i, per tant, s’ha de posar un horari d’atenció ampli i amb freqüència; l’accés a la informació pública ha de ser més àgil. S’ha de valorar la tasca que desenvolupen les treballadores i treballadors públics que són qui dia a dia també està en contacte amb la gent i atenent els seus problemes o peticions; s’han de contestar cada una de les peticions amb la màxima brevetat possible i donar prioritat els temes urgents; posarem un telèfon d’atenció per urgències 24 h, és molt necessari i actuar amb la màxima urgència si volem ser eficaços i eficients en la gestió.

El fet de saber moure’s pels diferents àmbits de l’administració per aconseguir recursos, sigui Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal de l’Anoia, CatSalut… és una de les coses que poden marcar la diferència substancialment. Són molts els anys que porto treballant en l’administració pública, i tants altres els dedicats a la política. Quan parlem d’obtenir recursos, es tracta d’això, anar a buscar-los, no esperar que vinguin. Poblacions petites com el Bruc necessitem aquests serveis que si no ho féssim de forma mancomunada, no els podríem tenir. L’experiència que en aquests darrers quatre anys m’ha donat ser conseller de Cultura i esports del Consell Comarcal de l’Anoia s’ha de remarcar: Des de l’Àrea de serveis a la Persona i com a conseller de Cultura per exemple he gestionat uns Ajuts de nova creació per cursar ensenyaments artístics i culturals extraescolars, on se’n beneficien més de 50 famílies d’arreu de la comarca, i també del Bruc, aquest és un projecte que dóna molta satisfacció; o fer arribar el Bibliobús a les poblacions inferiors a 300 habitants i que no disposen de biblioteca fent arribar així la cultura i dinamització cultural per petits i grans. Com a conseller d’Esports i formant part com a vicepresident del Consell Esportiu de l’Anoia hem aconseguit un recurs per oferir assessorament jurídic adreçat a totes les entitats esportives de la comarca; potenciar l’esport escolar o promoure la igualtat i fer més visible l’esport femení (tenis, patinatge, bàsquet…), participar en combinar esport, turisme i gastronomia amb l’EBIKE-tour; o la VOLCAT; o curses esportives, maratons… Activitats que creen socialització, activitat econòmica i alhora coneixement del nostre entorn treballant valors. O formalitzar convenis amb altres administracions com l’Agència d’Habitatge de Catalunya per oferir tant un espai per oficina d’Habitatge comarcal com apropar els tràmits d’ajuts de lloguer per a joves, o accedir al catàleg de Serveis del Departament de Joventut.

I parlant de joventut, en primer lloc, per la nostra renovació de la llista on incorporem gent jove per apropar-nos encara més a saber entendre les noves tendències i que ens ajudarà a aplicar-les en l’àmbit municipal. En segon lloc, perquè ens preocupa el fet que no creem les motivacions suficients perquè es quedin no hagin de marxar fora. L’habitatge n’és un; la feina és un altre i l’oferta esportiva i lúdica una altra. Habilitar espai de lleure pel jovent és important; oferir activitats i equipament esportiu on puguin fer esport és important; oferir un espai a una entitat per desenvolupar la seva activitat com el CAU, és important… I tenim la solució; donar a conèixer polítiques adreçades per a joves és per nosaltres rellevant.

Quan parlem de canvis és perquè hem de generar aquests canvis, la tendència ha de canviar posant-les en el centre per donar sortida les necessitats de les persones i els serveis que necessiten dins de les competències municipals. Ha de canviar la imatge que volem donar del Bruc, des del seu guarniment, de la seva cura, de la seva neteja, de la seva projecció turística i comercial. Volem recuperar la vida, l’activitat i les relacions personals… recuperar tradicions, que les entitats siguin el motor cultural i artístic, que les festes siguin de tothom i per tothom, petits, mitjans, joves i no tan joves…

Hi ha actuacions a les quals s’ha de donar especial atenció, la via pública necessita una neteja acurada i constant, anirem cap a una Vila Florida amb plantes autòctones i de recurs hídric baix; necessitem fer una adequació de l’enrajolat, que és lliscant i perillós; el Torrent de l’Illa el transformarem en un espai lúdic i de lleure. La Deixalleria Municipal és una necessitat per tenir encara més cura del medi ambient i el nostre entorn. La transició energètica ens ha de fer més sostenibles i hem d’acompanyar i promoure la gent en aquest impàs. La millora de la cobertura mòbil arreu del municipi ja és URGENT. Acabar de connectar mitjançant via verda els diferents nuclis del Bruc; Equipaments esportius de qualitat i divers per desenvolupar l’activitat física al Bruc a la zona esportiva. O vetllar per un projecte eductiu adaptat i amb continuïtat en el temps, estable; tanmateix con garantir i recuperar els serveis de salut adients a la nostra població…Aquests són alguns dels projectes que volem desenvolupar en els quatre anys vinents, amb un gran equip renovat, implicat en el teixit associatiu del Bruc i molt il·lusionat per iniciar un mandat ple de projectes. Però per tot això necessitem la confiança de la gent del Bruc, i que ens votin per fer realitat i desplegar tot el nostre programa.

Rafel Galvan
Candidat a l’Alcaldia de l’Ajuntament del Bruc
Junts pel Bruc

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*