Inici Enric Senserich Tot està en moviment, res s’atura…

Tot està en moviment, res s’atura…

COMPARTIR

Aparentment ens pot semblar que cada dia fem i vivim el mateix, a vegades amb molta rutina, però a pesar de que cadascú de nosaltres no ens moguem, el dia, la nit, el temps, els avanços o el repetir la història, res s’atura, estem sotmesos en una espiral de l’evolució planetària i podem veure els grans moviments, però els més petits a vegades no els notem, no en som conscients, però i són.

Quan en la vida de cada dia ens despertem, ens arreglem, pensem en que menjarem, què farem, el treball, quan no en tens, els que són pasotes com passar el dia …. si que fem la majoria de les coses cada dia automàticament, però la evolució és en tots els aspectes, vulguem o no, el meu pensament avui és envers de si fem alguna cosa que mereixi la pena, que no sigui viure per viure, estar per estar… molts critiquem del nostre entorn, però en que podem influir nosaltres? Com que sempre deixem pels altres les responsabilitats més grosses, la culpa sempre la tenen els altres del que ens passa, doncs no, ja és hora de intentar ser capaços de canviar les coses, de participar. Els que sempre es queixen normalment no fan res, estan com cridant a l’aire, molestant, però sense aportar res.

Avui a Catalunya, tots i cadascun de nosaltres podem aportar infinitat de coses positives, podem moure idees, però també el curs de la història, podem participar en millorar el present i el futur, involucrar-nos amb tota la societat, cada dia podem aportar un granet de sorra envers la millora del benestar de les persones, a vegades en la família, en el veïnat, en el poble, ja sigui gran o petit, participant, sentin el teu l’entorn i amb esperit col·laborador, ser-hi.

Per desgràcia amb l’excusa de si aquest m’agrada més, o m’agrada menys, fem o no fem. Al mateix temps que tenim les finestres obertes al Món, tanquem la comunicació amb el company, amb la parella, amb el veí, i opinem de tot “universalment” i no som capaços de opinar i actuar al costat de casa…. però criticar sempre. Si ens involucrem en l’entorn més proper també ajudem a resoldre coses més enllà, també millorarem el present i el futur, però tancant-nos en nosaltres mateixos i les nostres cosetes, no.

Ens falta molta cultura, sí en tots els aspectes i no fem res per omplir-nos d’ella. “Entenem” de tot, però no ens formem, ni tant sols analitzem des de la lògica i sentit comú les coses, però sota el nostre criteri ho sabem tot, volem tenir la raó… i com dic jo de la raó, no en vivim, potser de la comprensió sí.

En aquests temps que vivim qualsevol que pensi una mica amb sentit comú, pot adonar-se de les barbaritats que fa el Govern espanyol, envers Catalunya, però també envers la seva Espanya, però seguim dubtant, i en lloc de cercar els grans defectes d’aquell govern, el que fem és mirar amb lupa que fa el nostre, per veure que li trobem que no fa com voldríem… sí, sí, i ui tots són corruptes, tenen de dir-nos fins i tot que fan a casa seva… què pensen de… el que sigui, escolteu són persones normals sortides de famílies com les nostres, amb més o menys coneixements, però que intentem millorar el nostre país, doncs recolzem-los en lloc de buscar la forma d’acusar-los, com fan des de Madrid. De perfectes ningú, com tu o com jo que tampoc, però si pensem en que fem cada dia nosaltres i si és immaculat… oi que no? Doncs recolzem els objectius superiors en bé de Catalunya i no busquem pecats, sinó punts forts que ajudin a conduir-nos en l’objectiu suprem de la llibertat.

Un dels defectes que tots tenim, és que quan coneixem algú, el primer que fem és veure si ens cau bé, o no…. veritat, oi ? Abans de conèixer a fons ja hem jutjat a la persona, fatal !! Com volem anar bé ?

Catalunya ens necessita, millor dit, les persones que viuen a Catalunya ens necessiten per poder assolir la llibertat real, però també cal cercar un bon camí, pacíficament, democràticament i sense anar encontra de res, sinó a favor d’una bona entesa, respectuosa amb tothom i sense trencar res, tampoc ser radicals en res, doncs no ens portaria enlloc, però sí que cal millorar el sistema capitalista i/o socialista, que cap dels dos ens acaba de solucionar res, només enfrontaments, ara cal coneixement, respecta, equilibri i sobretot idees noves i bones.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*