Inici Destacats Escorpión estrena fàbrica a Igualada

Escorpión estrena fàbrica a Igualada

COMPARTIR

La marca igualadina Escorpión torna als orígens i ha estrenat una nova seu al barri del Rec de la capital de l’Anoia, on conservarà part del seu procés industrial. La fàbrica, de 1.500 m2, compta amb 17 dels 28 treballadors que conserva la firma. Les oficines, el showroom i el departament de disseny es mantindran a Barcelona. La quarta generació de la família Biosca, que va fundar la companyia el 1929, conviu en la gestió amb els nous socis que van rescatar l’empresa del concurs de creditors.

La crisi va portar Biosca Riera, l’antiga empresa propietària, a tancar l’any 2009 la seva fàbrica d’Igualada. Els costos de reestructurar l’empresa i fer fora els 92 treballadors van abocar la companyia a un concurs de creditors amb un deute de 17 milions d’euros. Amb la incorporació de nous accionistes, liderats per Jordi Martorell, la marca és gestionada per l’empresa Branding 1929. El 2013 va fer un gir en la seva estratègia comercial i va tancar la trentena de botigues pròpies que tenia arreu de l’Estat, potenciant la presència de la marca en espais multimarca i grans magatzems. Actualment, Escorpión compta amb uns 450 punts de venda a Espanya.

Escorpión va tancar el 2015 amb una xifra de negoci de nou milions d’euros i preveu que enguany les vendes creixin un 15%. La meitat de la facturació correspon a exportacions, especialment a Europa, on ha tancat acords per començar a vendre a Suècia i Noruega.

Un dels motius del trasllat és la recerca d’un espai més operatiu i funcional, amb tecnologia més eficient i menor consum energètic i impacte mediambiental.

Fonts de la companyia expliquen també que, després del tancament de la fàbrica el 2009 i el trasllat de la producció a països asiàtics, actualment el 90% de la producció es fa en fàbriques i tallers d’Igualada i Mataró, així com Portugal. En el cas concret de l’Anoia, des d’Escorpión indiquen que tenen una trentena de proveïdors amb els que contribueix a generar uns 100 llocs de treball indirectes.

FER UN COMENTARI

*