Inici Societat Les escoles de Vilanova del Camí incorporen un servei d’acompanyament emocional i...

Les escoles de Vilanova del Camí incorporen un servei d’acompanyament emocional i psicològic per a infants i famílies

COMPARTIR

Les escoles Joan Maragall, Pompeu Fabra i Marta Mata han incorporat aquest mes de març un servei d’acompanyament emocional i psicològic per infants i famílies. El servei s’assumeix íntegrament des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova del Camí amb la voluntat d’oferir un suport als centres educatius per garantir una escolaritat equilibrada que tingui en compte la diversitat i les necessitats específiques de l’alumnat.

I és que després de la pandèmia, els centres educatius han vist augmentar exponencialment els casos de necessitats socials de l’alumnat i les seves famílies. Davant la impossibilitat d’atendre-les totes, és que les escoles van sol·licitar un suport a l’Ajuntament que, després de valorar la seva viabilitat, ha decidit contractar el servei d’una professional per tot l’any 2023 però amb intenció de continuar oferint aquest suport durant el 2024.

La funció d’aquesta professional és fer suport i acompanyament emocional i psicològic als tres centres de primària. El servei presta un total de 10 hores d’atenció setmanal: 4 hores a l’escola Pompeu Fabra, 4 hores a l’escola Joan Maragall i 2 hores a l’escola Marta Mata. Cada centre adapta el servei a les seves necessitats específiques i s’encarrega d’explicar a les famílies com accedir-hi.

Aquest nou servei que es presta a les escoles de primària se suma a La Consulta Jove, que es presta a l’Espai Jove Can Muscons, a l’Institut Pla de les Moreres i al centre polivalent de Can Papasseit.

S’hi pot accedir contactant al 621251732 o a laconsultajove@anoiajove.cat.


 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*