Inici Destacats ERC reclama saber quants pisos té la SAREB a Igualada i que...

ERC reclama saber quants pisos té la SAREB a Igualada i que el govern municipal els posi a lloguer social

COMPARTIR

La candidata a l’alcaldia d’Igualada, Alba Vergés, critica que l’actual govern municipal no hagi impulsat “ni un sol habitatge de protecció oficial en 12 anys”. “Davant l’immobilisme de Marc Castells, des d’Esquerra treballem des de tots els fronts per incrementar la borsa d’habitatge social a la nostra ciutat”, ha afirmat. “Exigirem el retorn social dels actius de la Sareb les vegades que facin falta i allà on calgui, per assolir resultats i ser útils a la gent”, assegura Vergés. “Cal transparència i voluntat política per donar solucions a l’emergència de l’habitatge”, ha afegit l’alcaldable.

Municipis com Manresa, Vilafranca o Blanes han pogut negociar convenis amb la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) perquè es cedeixin els pisos buits per destinar-los a un parc d’habitatge públic. En el cas de la capital del Bages la xifra arriba a 40 pisos, mentre que la ciutat penedesenca n’ha obtingut 15 i Blanes, 10. Mentrestant, a dia d’avui l’Ajuntament d’Igualada no ha pogut generar cap pacte perquè desconeix quants pisos té la Sareb. “Des d’Esquerra, hem escalat aquesta qüestió fins arribar al president del govern espanyol”, recalca Vergés.

ERC exigeix a Pedro Sánchez acabar amb l’opacitat

Aquest dimarts, la portaveu d’Esquerra Republicana al Senat, Mirella Cortès, ha interpel·lat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per denunciar la falta de transparència de l’entitat. “Municipis de tota Catalunya, com el d’Igualada, topen amb l’opacitat total de la gestora”, ha remarcat.

Cortès ha preguntat “quina és l’estratègia de l’executiu per impulsar l’habitatge social a través dels actius propietat de la Sareb, una entitat, que com ha recordat la portaveu, és en la seva majoria propietat de l’Estat. Cortès ha retret a Sánchez, “com és possible que aquests pisos no formin parell d’un parc d’habitatge públic”, com han exigit els republicans amb múltiples iniciatives.

“La Sareb hauria d’estar al servei de la societat i no ser un ens especulatiu”, ha assenyalat la portaveu republicana. “El pla de la Sareb ha fracassat, no ha estat útil per a recuperar els 65.000 milions d’euros del rescat bancari, ni per a abordar l’emergència residencial”, ha lamentat Cortès.

1 COMENTARI

  1. Es lògic que els pisos de la Sareb es posin a lloguer social, pro tinguem en compte que el 99,99% del pisos estan trinxats i costa mols diners habilitats perquè siguin habitables.

FER UN COMENTARI

*