Inici Destacats ERC porta la defensa de l’escola catalana al ple de l’Ajuntament d’Igualada

ERC porta la defensa de l’escola catalana al ple de l’Ajuntament d’Igualada

COMPARTIR

ERC Igualada ha presentat una moció no resolutiva al ple de l’Ajuntament d’Igualada per tal de subscriure institucionalment el manifest presentat per ‘Som Escola’ que referma el suport al model lingüístic de l’escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa. El regidor republicà David Prat, qui fou l’encarregat d’exposar la moció durant el ple, va recalcar la necessitat de “fer-se seva, del conjunt de la societat catalana, la mobilització per defensar el model educatiu català” i de “contribuir per blindar institucionalment el consens existent i el reforç al Pacte Nacional de la Llengua”, segons apunta també la mateixa moció.

Els diferents acords d’aquesta, consideren la sentència del TSJC una “usurpació de les capacitats dels centres educatius” i una distorsió “greu” en el procés d’aprenentatge de l’alumnat. Prat, també va recordar que “les administracions locals són un element clau en el sistema educatiu català en tant que formen part del marc de la Llei d’Educació de Catalunya i treballen en corresponsabilitat amb el Departament d’Ensenyament per garantir un sistema educatiu de qualitat”. El text aprovat emfatitza en el fet que el català és la “llengua de cohesió  del conjunt de la ciutadania, perquè és el vehicle d’expressió d’una societat, el tret característic d’una cultura i en definitiva el patrimoni també dels no catalanoparlants del país”.

La moció finalment fou aprovada amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, Junts per Igualada, Poble Actiu i Igualada Som-hi, i els vots en contra de Ciutadans. Aquest darrer últim grup va provocar un breu torn de rèplica del regidor republicà després que Carmen Manchón repliques explicant el model lingüístic  de Cs, un “33% en català, un 33% en castellà i un 33% en angles”. Prat va respondre amb un contundent “cal contribuir a treballar perquè la població sobretot tingui un domini del català, que és la llengua del nostre país” deixant pas així a la votació final.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*