Inici Destacats ERC impulsa un ple extraordinari sobre habitatge a Igualada davant la ‘irresponsabilitat’...

ERC impulsa un ple extraordinari sobre habitatge a Igualada davant la ‘irresponsabilitat’ del govern de Marc Castells

COMPARTIR

El cap de l’oposició i portaveu municipal d’ERC Igualada, Enric Conill, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que la formació republicana impulsarà un ple extraordinari i monogràfic d’habitatge a la ciutat davant la “irresponsabilitat” del govern municipal de Marc Castells en aquesta temàtica. Segons els republicans, «el govern municipal porta 10 anys absent en aquesta matèria i no ha impulsat cap solució ni política per generar pisos de lloguer accessible per a joves i famílies que ho necessiten». Per això, els republicans plantegen aquest ple extraordinari i monogràfic d’habitatge per tal d’aportar solucions concretes, realistes i efectives davant “l’absentisme i passivitat del govern municipal d’Igualada”. En aquest sentit des d’ERC apunten que “moltes altres ciutats similars a la nostra estan duent polítiques efectives d’habitatge per tal de generar oportunitats i pisos de lloguer accessibles, però a Igualada això no s’està fent ni s’ha fet en els darrers 10 anys de govern de Marc Castells”.

Des d’ERC fan una crida a la resta de grups polítics de l’oposició a “sumar-se” i presentar “conjuntament” aquest ple monogràfic on s’hauran de presentar i aportar solucions concretes en matèria d’habitatge. Els republicans afirmen que “hi ha una majoria, una majoria absoluta al consistori de forces d’esquerres i compartim en gran part el diagnosi i les possibles solucions que s’han d’aplicar a Igualada” i, per tant, “animem a la resta de formacions polítiques a impulsar aquest ple monogràfic i extraordinari sobre habitatge, especialment a Som-hi i Poble Actiu”.

Finalment des d’ERC expliquen que “hi ha una alternativa a aquest govern d’esquerres, progressista i que té majoria absoluta al ple municipal. Això implica que tenim la força suficient per impulsar i fer efectives mesures concretes en habitatge que serviran per millorar la vida de la gent. Per tant, és responsabilitats de totes aquestes forces polítiques implicar-nos, entendre’ns i fer possible el canvi que Igualada necessita després de 10 anys de política de pa i circ i sense impulsar cap política d’habitatge”.

Poble Actiu recolza el ple extraordinari sobre l’accés a l’habitatge digne a Igualada

El grup municipal Poble Actiu s’ha mostrat favorable a celebrar un ple extraordinari i monogràfic per impulsar mesures que facilitin l’accés a l’habitatge digne a Igualada. Des de la formació municipalista responen a la petició d’ERC Igualada i s’afegeixen a la petició de celebrar aquest ple sobre l’habitatge. Segons els regidors de Poble Actiu «si el govern no vol prendre mesures per ajudar a les famílies que tenen dificultats per accedir a un habitatge digne, ho farem des de l’oposició». En aquesta línia, han criticat que en els 10 anys d’alcaldia de Marc Castells «no s’hagi tirat endavant cap política valenta en clau d’habitatge malgrat que aquesta problemàtica fa molts anys que està sobre la taula».

Des de Poble Actiu afirmen que la problemàtica de l’accés a l’habitatge s’està agreujant a causa de la nova crisi que estem patint i que cal «buscar solucions perquè la gent no es quedi al carrer pel culpa de la falta d’habitatge disponible a la ciutat». En aquest sentit recorden que el 9 d’agost s’acabarà la moratòria de desnonaments i això pot significar que moltes famílies es quedin al carrer. «No podem esperar a veure què passa o a veure si des de fòra ens solucionen el problema. Des de l’ajuntament cal que actuem i que impulsem mesures per ajudar a aquelles famílies que estan passant per dificultats».

Finalment, des de la candidatura d’esquerres recorden que actualment a la ciutat hi ha una majoria absoluta de forces d’esquerres que han defensat sempre la urgència de treballar i buscar solucions sobre el problema d’accés a l’habitatge que té Igualada. En aquest sentit han afirmat que esperen que «aquesta majoria es faci evident en el ple de l’Ajuntament i es puguin aprovar mesures realistes i eficients que signifiquin un canvi real per garantir l’accés a l’habitatge digne per totes les famílies igualadines».

FER UN COMENTARI

*