Inici Destacats ERC denuncia que els igualadins «pagarem els impostos més cars de Catalunya»

ERC denuncia que els igualadins «pagarem els impostos més cars de Catalunya»

COMPARTIR

Des del mes de maig fins el desembre els igualadins pagaran impostos a l’ajuntament d’Igualada, «els més cars de Catalunya» segons ERC i amb una novetat important i és que el rebut de l’IBI enguany estarà fragmentat en 4 pagaments. Segons ERC Igualada, aquesta decisió és una “estratègia” del govern municipal perquè sembli que es paga menys d’IBI però la realitat és que els igualadins pagaran «el rebut més alt de la història després que Junts i el PSC pactessin per apujar-los el passat mes d’octubre».

«Junts per Igualada i el PSC van fer la pujada d’impostos més alta de la història d’Igualada»

El calendari fiscal tindrà una pressió «altíssima», segons els republicans. Durant el mes de maig es va cobrar l’impost de vehicles, aquesta setmana els igualadins han pagat el primer rebut de l’IBI, el mes vinent, juliol, es pagaran els guals i la taxa d’escombraries. A l’agost tindrem un altre rebut de l’IBI, al setembre els comerços pagaran el rebut d’escombraries, a l’octubre es pagarà el tercer rebut de l’IBI, al mes de novembre tocarà pagar la taxa de cementiris i d’IAE i finalment al desembre el govern municipal cobrarà el quart rebut de l’IBI i el segon rebut d’escombraries de comerços. A més a més, alguns igualadins també pagaran plusvàlues, que han augmentat un 56%, llars d’infants i escola de música, amb un augment del 5%, i tots aquells serveis municipals que també han augmentat.

Igualada té «els impostos més cars de Catalunya»

Els igualadins pagarem els “impostos més cars de Catalunya” i això comporta una “pèrdua de poder adquisitiu molt alt pels ciutadans sumat a l’increment de preus del consum que encara afebleix més les butxaques dels igualadins”. El problema, segons els republicans, és que a part de pagar els impostos més cars de Catalunya, a Igualada «tenim problemes molt greus com l’accés a l’habitatge o el transport públic i, per tant, aquests impostos tant alts no es tradueixen en més i millors serveis».

Per comparació, Esquerra Igualada detalla la diferència d’impostos amb la resta de municipis (nadons inclosos): Igualada, 883€. Castelldefels, 801€. Vilafranca del Penedès, 760€. Vic, 719€. Olot, 694€. Sant Feliu de Llobregat, 641€. Tortosa, 631€ i Esplugues, 564€.

«Mala gestió» del govern municipal

Enric Conill recorda que “Castells ha endeutat 7 milions d’euros l’ajuntament des de 2018 i ha apujat 6 milions d’euros l’IBI” i explica que “des que Marc Castells és alcalde la recaptació només per IBI ha passat dels 15 milions d’euros al 2011 als 21 milions al 2024. Això vol dir que els veïns i veïnes d’Igualada paguem més de 6 milions extres respecte el 2011” així com afirma que “des del 2018, el govern de Marc Castells no ha parat d’endeutar l’ajuntament fins arribar a l’any 2022 a un endeutament de 39,6 milions d’euros. O sigui, un augment del deute de 7 milions d’euros”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*