Inici Destacats ERC acusa Junts de deixar el govern de Cabrera en mans del...

ERC acusa Junts de deixar el govern de Cabrera en mans del PSC

COMPARTIR

UNITS PER CABRERA-ERC lamenta que JUNTS «hagi tirat la tovallola cedint tota la governança, la gestió de l’ajuntament i les principals regidories al PSC», segons un comunicat dels republicans.

El cap de llista de Junts, l’alcalde Joan Díaz, ha retirat al seu equip de la junta de govern, quedant-se com a únic representant de JUNTS més 3 tinents d’alcaldia del PSC. Amb aquest cop de timó, JUNTS queda al capdavant de les regidories d’ HISENDA (ERC recorda que «els comptes de l’ajuntament estan intervinguts per l’estat econòmic en que va quedar el consistori en l’últim mandat del PSC del 2019») i la d’ ESPORTS i FESTES .

A tot aquest moviment, que Units per Cabrera- ERC considera injustificat, cal afegir que, per compensar a nivell econòmic la sortida de la junta de govern dels 2 regidors de JUNTS, el nou equip de govern ha creat COMISSIONS DE TREBALL, per tal de poder així seguir cobrant indemnitzacions per assistència.

ERC assegura que aquest moviment de pacte JUNTS -PSC encapçalat per l’alcalde ha suposat un increment en la despesa de sous de càrrecs polítics en un 65 %, sobre el cartipàs inicialment aprovat el passat mes de juliol amb el vot a favor d’UNITS-ERC, i en contra del PSC (doncs segons ells aleshores era una despesa abusiva).

En el primer cartipàs s’havia establert un topall de 49.200 €/any de despesa, mentre que l’actual cartipàs aprovat després del nou pacte suposa al voltant dels 81.000 €/any.

A banda del malestar de la ciutadania pel pacte electoral en contra de la voluntat de la majoria dels votants, cal afegir que la primera mesura que han pres ha estat l’augment dels impostos pel 2024 en un 14 %, en el cas de l’IBI, i la taxa d’escombraries en un 18’80 % per a les cases i un 85% les parcel·les sense edificar.

Davant el que els republicans consideren una manca d’empatia per part del consistori envers el dia a dia de la ciutadania, els veïns i veïnes han iniciat un moviment popular en el que diàriament manifesten el seu desacord per les mesures preses per l’equip de govern, fent plantades davant l’ajuntament en l’horari laboral del mateix.

José Nieto, el portaveu d’UNITS PER CABRERA – ERC, assegura que “s’avaluaran les vies legals que permetin rectificar aquesta pujada de les taxes excessiva”.

De la mateixa manera, UNITS PER CABRERA – ERC vol destacat que “sempre ens hem mostrat disposats a donar suport en aquells punts que requerissin la majoria del plenari demanant la informació i transparència necessàries per tal d’obtenir la nostra confiança”, però avui ens trobem amb un pacte sobre la taula entre JUNTS I PSC, pacte que fins a la data era la línia vermella pel candidat de JUNTS, doncs no es volia pactar amb l’ex-alcalde del PSC Salustiano Monteagudo. Per tant, «des del màxim respecte polític, no ens posem amb qui ha decidit pactar el govern de Junts, sinó amb les formes i el rerefons polític per les conseqüències que se’n deriven pels veïns i veïnes de Cabrera d’Anoia».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*