Inici Destacats ERC acusa el govern del Bruc d’ignorar la sequera als pressupostos pel...

ERC acusa el govern del Bruc d’ignorar la sequera als pressupostos pel 2024

COMPARTIR

El grup municipal Impulsem El Bruc – AM ERC ha assenyalat que, en el context de sequera actual, el govern de l’Ajuntament del Bruc ha aprovat “uns pressupostos ambiciosos amb l’objectiu de renovar els parcs i jardins de la nostra vila”. Tot i que els republicans consideren que la millora dels nostres espais públics és essencial, remarquen que “aquesta decisió ens genera inquietud sobre la priorització que es dona a les inversions i cap a on s’enfoca l’equip de govern de coalició PSC-JUNTS en temps d’escassetat d’aigua”.

Del capítol d’inversions del pressupost per aquest any 2024, xifrat amb 431.000 euros, 175.000 euros es destinaran a la rehabilitació de l’equipament de la piscina municipal amb l’objectiu de salinitzar-la, 200.000 euros se centraran en obres de renovació de parcs infantils, 25.000 euros en la instal·lació de punts d’informació exterior i 31.000 euros en la implantació d’un nou mòdul per gestió d’expedients de l’Ajuntament.

ERC creu que el govern municipal, “enlloc d’abordar de manera prioritària la crisi hídrica, ha decidit assignar fons considerables de diners a projectes que, tot i ser valuosos, plantegen dubtes sobre la seva urgència en un context de sequera” i assenyala que el govern de Junts i PSC “assigna recursos a projectes estètics de parcs infantils i en la rehabilitació d’instal·lacions recreatives. A més a més, ho fan demanant crèdits, ja que la totalitat del capítol d’inversions prové de crèdits “amb interessos”, que poden limitar la capacitat de reacció de l’ajuntament en cas de necessitats sobrevingudes o d’emergència”.

Els republicans conclouen que “en un moment en què cada gota d’aigua compta, és fonamental una gestió coherent i responsable dels nostres recursos. La comunitat mereix unes polítiques públiques que donin resposta als problemes més urgents que afrontem com a poble”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*