Inici Destacats Erasmus+ solidari dels alumnes de l’Institut Badia i Margarit d’Igualada

Erasmus+ solidari dels alumnes de l’Institut Badia i Margarit d’Igualada

COMPARTIR

L’alumnat d’ESO de l’Institut Badia i Margarit ha participat activament al projecte Erasmus+ Les Jeux de la Solidarité conjuntament amb vint-i-cinc alumnes i tres professors del Collège Val de Charente de Ruffec, França. Ha sigut un projecte emmarcat en el gran esdeveniment estival dels Jocs Olímpics 2024 de París i que ha pretès desenvolupar valors com la cooperació, la solidaritat, així com sensibilitzar a la importància de la preservació del medi ambient, a la desigualtat social i a fomentar l’esperit crític, la participació i l’emprenedoria. Per aquesta raó, els alumnes francesos i catalans han estat apel·lats a participar en diferents campanyes i accions solidàries.

Durant una setmana s’han dut a terme diferents accions, proves, com en els jocs olímpics, amb les quals s’han assolit diferents reptes. Entre elles, ens agradaria destacar la donació econòmica a l’Hospital Sant Joan de Déu després de la venta de 220 creps elaborats pels alumnes francesos i vint alumnes de segon d’eso del nostre institut a la casa de colònies de la Censada amb l’ajuda del professorat francès del projecte. El dijous 25 de març es va fer l’entrega simbòlica dels diners recaptats i d’origamis al mateix Hospital amb la recepció duta a terme per Natàlia Tintore i entrega dels diplomes als dos centres escolars responsables de l’acció desenvolupada.

A més a més, també s’ha fet un donatiu de joguines a l’Associació de Joguines sense fronteres, de roba d’infant i de bebè a Càritas-Sant Guim de Freixenet i una recapta d’aliments pel Banc de Queviures d’Igualada. D’altres accions com l’intercanvi de llibres, el taller als Moixiganguers d’Igualada amb alumnes de 1r d’eso, la recollida de deixalles a la platja de les Anquines (Sitges) i posteriorment l’anàlisi d’aquests per analitzar i sensibilitzar sobre l’afectació negativa de la contaminació a la biodiversitat marítima en col·laboració amb el Consell Comarcal del Garraf i el Servei de Medi Natural i litoral del Garraf, i finalment, la participació al Gran dia de l’Esport celebrat a l’institut Badia i Margarit amb el suport del professorat d’Educació Física així com de l’alumnat de primer de batxillerat i les mini-olimpíades revisitades com a gran símbol de col·laboració i de cooperació en aquest any olímpic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*