Inici Societat Equipaments d’Igualada i Tous s’escalfaran amb biomassa

Equipaments d’Igualada i Tous s’escalfaran amb biomassa

COMPARTIR

Projecte de xarxes amb biomassa per IgualadaLa Diputació de Barcelona ha realitzat els projectes executius de tres instal·lacions de xarxa de calor amb biomassa forestal per a l’Ajuntament d’Igualada i una altra per al de Sant Martí st_marti_tous_biomassa_altade Tous. Els projectes han estat lliurats pel diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent, a l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i la regidora d’Urbanisme de Sant Martí de Tous, Montserrat Figueras.

Els projectes d’Igualada són per a la instal·lació d’una xarxa de calor amb estella forestal per l’Hospital d’Igualada, una altra per a la residencia Pare Vilaseca i el complex d’habitatges ViuBé2, i una tercera per al pavelló i la piscina de la zona esportiva de les Comes. Les xarxes de calor per aquestes instal·lacions, que tenen en el seu conjunt una potencia màxima de 1.670 kW, reduiran en més de 110.000 euros anuals les despeses actuals de combustible i de 900 tones de gasos d’efecte hivernacle.

El projecte de Sant Martí de Tous és per una xarxa de calor amb biomassa que donarà servei a tres equipaments com són l’ajuntament, l’edifici cal Frares i l’espai municipal AldoMartins. La instal·lació disposarà d’una caldera d’estella forestal de 200 kW i una xarxa de calor amb una longitud de 400 m, amb la que es reduiran 5.000 euros anuals de despeses actuals de combustible i també 23 tones anuals de CO2 fòssil, que contribueixen al canvi climàtic.

FER UN COMENTARI

*