Inici Destacats Enric Conill (ERC) demana al govern d’Igualada “aplicar ja” mesures socials i...

Enric Conill (ERC) demana al govern d’Igualada “aplicar ja” mesures socials i econòmiques per ajudar a les famílies

COMPARTIR

Esquerra Republicana de Catalunya demana al govern municipal “aplicar ja” mesures socials i econòmiques per ajudar a la gent i fer front a les dificultats econòmiques de moltes famílies arran de la crisi del Coronavirus. El portaveu i cap de l’oposició, Enric Conill, assegura que “han passat moltes setmanes des que sabem que cal fer una modificació de pressupostos per destinar recursos per ajudar als treballadors i treballadores, comerciants i empresaris” i explica que “el govern municipal encara ni ha dit quina quantitat econòmica està disposat a destinar per ajudar a les famílies igualadines”. En aquest sentit Conill recorda que “el govern municipal d’Igualada cobra l’IBI més car de tot Catalunya i el desè més car de l’estat espanyol” i assegura que “amb tots aquests diners que paguem els igualadins de més, el govern hauria de ser capaç de reordenar els pressupostos i fer modificacions per tal d’ajudar a la gent d’Igualada, ara ja no val l’excusa de la gestió d’anteriors governs socialistes”.

Conill recorda que “hi ha molts ajuntaments que ja han fet els deures i que han modificat el pressupost per ajudar a treballadors, comerciants i empresaris” com per exemple ciutats similars a Igualada com “Castellbisbal, Manresa, Vilafranca, Cerdanyola, Molins de Rei o Esplugues”. El portaveu d’ERC explica que “a Igualada el govern municipal ni tan sols ha dit quina quantitat es posarà a disposició de les famílies igualadines per ajudar-los” i assegura que “les dues taules que s’han creat, l’econòmica i la social, amb els grups de l’oposició van molt lentes i ni tan sols sabem les quantitats econòmiques que es poden destinar a noves mesures”.

Enric Conill explica que “molta gent està passant dificultats econòmiques i l’ajuntament ha de respondre de manera útil i ràpida a aquestes necessitats” i assegura que “tots els grups municipals, tots, hem fet aportacions per oferir ajudes als igualadins i igualadines, de la mateixa manera que ho han fet en d’altres municipis, mesures relatives al lloguer social, a la bonificació d’impostos per a ciutadans a l’atur o amb dificultats econòmiques, plans de reinserció laboral, tarificació social en els serveis municipals…”. Finalment Conill demana que el govern “deixi de buscar excuses i apliqui mesures socials i econòmiques com estan fent en molts altres ajuntaments. Si els ajuntaments que cobren uns impostos més baixos a la població han pogut fer-ho, a Igualada que som els campions dels impostos, també es pot fer”.

FER UN COMENTARI

*