Inici Destacats Som Energia Anoia impulsa un projecte de compra col·lectiva d’instal·lacions fotovoltaiques

Som Energia Anoia impulsa un projecte de compra col·lectiva d’instal·lacions fotovoltaiques

COMPARTIR

El Grup Local de la cooperativa Som Energia a l’Anoia impulsarà una compra col·lectiva d’instal·lacions fotovoltaiques per a persones interessades en produir la seva pròpia electricitat a partir d’energia solar. El projecte s’anomena L’Electra Solar, i serà similar als que ja s’han dut a terme a d’altres comarques catalanes. Des de Som Energia es vol impulsar l’autoproducció d’electricitat amb un model col·lectiu que ofereix solvència tècnica alhora que disminueix els tràmits i la despesa a què els usuaris han de fer front. Les inscripcions a la compra col·lectiva no es preveuen obrir fins finals del 2020, un cop triada l’empresa que en farà la instal·lació. Abans d’iniciar la licitació i les inscripcions, però, han obert un sondeig per tal de conèixer quantes persones de l’Anoia poden estar interessades en participar-hi. Es pot respondre fins al 19 de juliol accedint a l’adreça http://ves.cat/eva6.

La proposta va dirigida a persones o petites empreses que son sòcies de Som Energia, amb el benentès que aquelles persones que estiguin interessades en el projecte i encara no en siguin se’n poden fer al mateix moment, aportant 100€ al capital social de la cooperativa (sempre recuperables en cas de baixa). L’Electra Solar obrirà un concurs per triar l’empresa que oferirà el projecte “claus en mà” d’autoproducció fotovoltaica tenint també en compte criteris de proximitat i d’economia social i solidària. Un cop resolta la licitació, que es preveu cap a la tardor, es coneixeran els preus i característiques que ofereix l’empresa guanyadora, i serà aleshores quan les persones interessades en podran formalitzar la inscripció.

L’autoproducció, una eina de transició ecològica

Des de 2017 els grups locals de Som Energia han tirat endavant una desena llarga de compres col·lectives i n’hi ha algunes més en procés de gestació, com la de l’Anoia. A més d’abaratir costos, el fet de fer-ho conjuntament també facilita la gestió dels tràmits administratius i legals que ha de fer qui vol autoproduir la seva electricitat. És un pas més cap a la sobirania energètica ja que totes les decisions estan en mans de les persones sòcies de la cooperativa. Una eina per impulsar, en definitiva, la necessària transformació social i de model energètic. Som Energia compta amb més de 66.000 socis arreu de l’Estat, el 70% dels quals a Catalunya. A l’Anoia hi ha 700 persones sòcies i més de 1.200 contractes de subministrament elèctric.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Endavant amb el Projecte de compra col·lectiva d’ instal·lacions fotovoltaiques. Som una parella d’ Igualada i poder tenir la possibilitat de tirar aquest projecte endavant gràcies a la companyia de «Som energia» és una satisfacció enorme. Podrem apuntar-nos com a propulsors d’ autogeneradors d’energia neta. Isabel Tomàs i Joan Caballé d’ Igualada.

FER UN COMENTARI

*