Inici Política Els regidors del PSC a Igualada voten a favor d’una moció de...

Els regidors del PSC a Igualada voten a favor d’una moció de suport a la declaració de sobirania

COMPARTIR

[Img #4208]El ple de l’Ajuntament d’Igualada ha aprovat aquest dimarts una moció de suport a la declaració de sobirania aprovada la setmana passada pel Parlament. El text, presentat per l’equip de govern (CiU i ERC-RCat), ha rebut els vots favorables dels cinc regidors del PSC i de l’única regidora d’ICV. De la seva banda, el PP i PxC l’han rebutjat. El PSC ha donat llibertat de vot als seus regidors i el portaveu del partit, Jordi Riba, ha expressat que aquest ha estat un tema «controvertit» en el si del partit i que «la majoria de companys del grup municipal compartim el contingut de la moció». Els socialistes igualadins ja van enviar un comunicat la setmana passada donant suport als diputats díscols del PSC.

Els grups que conformen l’equip de govern, CiU i ERC, han presentat, per la via d’urgència, una moció de suport a la declaració de sobirania aprovada dimecres passat al Parlament de Catalunya. En aquell moment, els diputats socialistes de la cambra van votar en contra del text i hi va haver cinc membres del partit que van decidir no votar per mostrar el seu desacord amb la direcció del PSC. Aquella actuació, va comportar que la direcció del partit interposés una multa als diputats díscols.  

En el cas del ple d’Igualada, els cinc regidors del PSC han decidit votar a favor de la moció. El grup municipal socialista ja va enviar un comunicat dimecres passat, coincidint amb la votació al Parlament, on feien públic el seu suport a la declaració de sobirania i se solidaritzaven amb els diputats que no van votar en desacord amb la línia oficial del partit.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que han decidit presentar aquest moció des de l’equip de govern perquè «volem transmetre al Govern de la Generalitat que, en aquests moments que està encapçalant un repte immens, el suport total del municipi en aquest projecte que ens portarà a assolir el dret a decidir i esperem que en el futur també l’estat propi».

Moció perquè es mantinguin els estudis universitaris a Igualada

En el ple d’aquest dimarts al vespre també s’ha aprovat una moció presentada pel PSC i ICV, a la qual s’hi ha sumat la resta de forces municipals (CiU, ERC, ICV, PP i PxC) per reclamar que es mantinguin a Igualada els estudis de gran en enginyeria que imparteix el Consorci de l’Escola Tècnica d’Igualada, dins de l’oferta pública de la UPC.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*