Inici Destacats Els propietaris de la serra de Miralles-Orpinell exposen els seus projectes de...

Els propietaris de la serra de Miralles-Orpinell exposen els seus projectes de gestió forestal

COMPARTIR

Diumenge passat es va celebrar a La Tossa de Montbui una nova edició de la Festa de la Candelera i Sant Blai, l’acte festiu més destacat de l’estació hivernal en aquest emblemàtic cim montbuienc.

La Festa de la Candelera va incloure en aquesta ocasió l’organització de diferents tallers d’elaboració de sabó de glicerina amb vainilla, mel i calèndula, a càrrec d’Imma Dalmau Mas. Posteriorment, a tocar de les 12 del migdia començava a l’església un ofici solemne, amb benedicció de candeles i fruita, i amb l’actuació en el cant de la Unió Cultural Extremenya Anoia.

En cloure la celebració es va lliurar com a obsequi una almosta d’avellanes als assistents i es van sortejar dues paneres i un tortell.

Va cloure la matinal la inauguració de l’exposició «Restauració ecològica i gestió forestal», a càrrec de l’Agrupació de Propietaris Forestals Miralles-Orpinell.

Aquesta, mostra els treballs i els projectes en què ha treballat aquesta associació durant els darrers 12 anys pel que fa a la planificació i prevenció d’incendis, restauració, pastures i especialment el projecte Life-Climark, des d’on s’han generat els primers crèdits climàtics per a una gestió forestal multifuncional, augment de l’aigua disponible i millora de la biodiversitat potencial.

El regidor de Medi Ambient Marcel Mateu i la regidora de Turisme Diana Susín van ser presents en aquest acte, així com Joan Cunillera en representació de la Fundació La Tossa.

L’exposició es podrà veure fins al dia 3 de març, tots els diumenges de 10.30 a 14 hores.

La Fundació La Tossa i el Consorci La Tossa (format per la Fundació i l’Ajuntament montbuienc) van organitzar la Festa de la Candelera i Sant Blai.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*