Inici Destacats Els Polígons dels Plans completen la diagnosi de les seves infrastructures

Els Polígons dels Plans completen la diagnosi de les seves infrastructures

COMPARTIR

Després de dos anys de treball, els Ajuntaments de Castellolí, La Pobla de Claramunt, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí han finalitzat la diagnosi tècnica de les infraestructures dels Polígons dels Plans. Aquest estudi exhaustiu, coordinat amb l’Associació dels Polígons dels Plans i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, arriba com una resposta a la necessitat de conèixer l’estat real d’aquestes àrees industrials clau per al desenvolupament econòmic local.

La presentació dels resultats va tenir lloc durant l’Assemblea anual de l’Associació dels Polígons dels Plans, on els empresaris i empresàries van rebre una detallada explicació de la situació actual i les possibles accions futures. Sònia Bartrés, Responsable de Projectes d’UPIC, i l’Enginyer col·laborador de l’UPIC, Ramon Font, van dirigir la presentació, destacant la importància de l’estudi com a eina per a la presa de decisions informades.

El treball de recopilació d’informació i anàlisi s’ha estès durant els anys 2022 i 2023, amb diverses sessions de treball entre els Ajuntaments participants i els equips tècnics. Una reunió clau va tenir lloc el passat octubre, on es va exposar l’estat de les infraestructures de cada polígon, marcant el punt de partida per a les propostes de millora i ampliació que es van consolidar fins al mes de desembre.

Aquesta diagnosi tècnica no només proporciona una visió detallada de l’estat actual dels polígons, sinó que també inclou propostes d’actuació, incloent-ne la quantificació econòmica i la prioritat d’execució. A més, s’ha establert una comissió de seguiment amb representants dels ajuntaments participants per garantir que aquestes propostes es converteixin en accions concretes per a la millora i la conservació de les infraestructures.

Des de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya s’ha valorat aquesta col·laboració com un exemple de treball supramunicipal eficaç, sent una preparació essencial per a futures accions conjuntes a curt, mig i llarg termini.

Aquest esforç ha estat possible gràcies al cofinançament de la Diputació de Barcelona en el marc del recurs “Actuacions de suport a la indústria” del Catàleg de la Xarxa de Governs Locals 2021-2023 a l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç i l’aportació dels Ajuntaments participants.

Una aliança conjunta que demostra, asseguren des de l’ajuntament vilanoví, el compromís dels diferents nivells de govern amb el desenvolupament econòmic local.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*