Inici Teatre Els Pastorets tornen a Calaf

Els Pastorets tornen a Calaf

COMPARTIR

[Img #3171]El dia de Nadal, 25 de desembre, el Casal de Calaf aixecarà el teló de la primera representació dels tradicionals Pastorets de Calaf, que enguany arriben a la 88a edició. Les peripècies d’en Lluquet i d’en Rovelló traslladaran els espectadors a un relat màgic, ple d’aventura i d’emocions. La funció tindrà lloc a les 19.00 h, i els Pastorets es podran veure encara el diumenge 30 de desembre i els diumenges 6, 13, 20 i 27 de gener (a les 17.30 h).

Els Pastorets degans de l’Anoia els dirigeix enguany la calafina Neus Quer, amb la direcció tècnica de Josep Garriga. Les entrades es poden comprar anticipadament a www.telentrada.com.

Prop d’un segle d’història

Els orígens d’Els Pastorets de Calaf, es remunten a l’any [Img #3172]1925. Una colla de joves que habitualment feia teatre, inicia per Nadal, les representacions d’Els Pastorets d’En Folch i Torres.

El pas va ser donat amb molt d’entusiasme i la primera representació va ser un èxit malgrat les precàries condicions del local, la falta de recursos i la inexperiència dels actors. Els Pastorets es van representant any rere any fins que el local del Centre Catòlic, on es feien les representacions, amenaça ruïna i tanca.

Amb el Centre Catòlic tancat, i sense cap local a disposició dels afeccionats, l’Agrupació Teatral va anar treballant a la sala d’actes d’un col•legi privat de la localitat. S’hi podien fer obres teatrals senzilles, però no podia encabir tot el muntatge d’una representació d’Els Pastorets.

Però no es van resignar a perdre una tradició tan arrelada i van decidir de fer un local nou, avui Casal de Calaf, el qual permetés tot tipus de teatre, i també, no cal dir-ho, Els Pastorets. I així, gràcies a préstecs bancaris i a nombroses col•laboracions humanes, material i econòmiques, s’estrenava al setembre de 1.976, un flamant local batejat com a Casal de Calaf.

Es van reemprendre de seguida les representacions d’Els Pastorets amb un plantejament molt més espectacular, ja que es passava d’una sala sense condicions a un escenari de 200 m2, equipat amb elements teatrals de tot tipus i amb un aforament de més de 700 persones, que permetia portar a terme un gran espectacle.

Amb la intenció de transmetre els valors de la cultura catalana a la música, escenografia, vestuari… i amb les aportacions voluntàries de molta gent del poble es van aconseguir uns Pastorets que han tingut un gran èxit de públic durant tots aquests anys, i que han estat qualificats per alguns crítics com els més espectaculars de Catalunya.

Siguin els més espectaculars o no, el cas és que cada Nadal més de 4.000 persones s’apropen a Calaf per gaudir una vegada més dels Pastorets.

[Img #3173]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*