Inici Política Els municipis per la independència aprovaran una moció perquè l’Estat posi fi...

Els municipis per la independència aprovaran una moció perquè l’Estat posi fi a «la guerra de les banderes»

COMPARTIR

[Img #4035]L’Associació de Municipis per la Independència,  que aplega 646 pobles i ciutats de Catalunya a més d’una trentena d’ens supramunicipals, acorda una declaració conjunta a tots els municipis en suport a la Declaració de Sobirania in una moció per demanar a l’Estat que posi fi a la seva intenció de reclamar que els ajuntaments catalans col·loquin la bandera espanyola a les seves façanes, tal i com la Delegació del Govern ha requerit recentment a Igualada.

[Img #4036]A la comarca de l’Anoia,  20 dels 33 municipis estan adherits a l’associació. Són Argençola, Cabrera d’Anoia, Calaf, Capellades, Carme, Castellolí, Copons, El Bruc, Els Prats de Rei, Igualada, Jorba, La Llacuna, La Pobla de Claramunt, Masquefa, Òdena, Orpí, Piera, Sant Martí de Tous, Sant Martí Sesgueioles i Vallbona d’Anoia.

Els municipis adherits a l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) han decidit en una trobada aquest dimecres a Sant Cugat del Vallès, que aprovaran una moció per demanar que la delegació del govern espanyol posi fi a «la guerra de les banderes», davant els requeriments que obliguen a ajuntaments com el d’Igualada a fer onejar la bandera espanyola. El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha demanat a la delegada Maria Llanos de Luna que aturi aquesta «ofensiva» perquè «està en perill la cohesió social dels pobles». L’AMI, d’altra banda, ha acordat una declaració conjunta de tots els pobles en suport de la Declaració de Sobirania que aquest dimecres aprova el Parlament.

Josep Maria Vila d’Abadal ha explicat que la moció encarà s’ha de redactar, però que demanarà a la delegació del govern que posi fi a «la guerra de les banderes». En aquest sentit, ha titllat els requeriments de «ganes de molestar» i ha recordat a Maria Llanos de Luna que aquesta «ofensiva» pot provocar «inestabilitat social, violència i trencament de la cohesió dels pobles». L’alcalde vigatà ha demanat a la de delegada que «deixi les coses tal com estan perquè ningú ha fet cap ultratge a la bandera espanyola». «No cal crear inestabilitat social pel fet de penjar una bandera», ha insistit.

En el mateix sentit, s’ha referit a les denúncies que han rebut ajuntaments que s’han declarant «territori català, lliure i sobirà». «Són ganes de buscar tres peus al gat i de generar conflicte», ha insistit.  Vila d’Abadal ha assegurat «un suport total» a aquests municipis.

Suport a la Declaració de Sobirania

La comissió directiva de l’AMI ha decidit també elaborar una moció de suport a la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya perquè sigui aprovada en tots els plens municipals com a «mostra de suport des del món municipal al procés per declarar Catalunya com a poble lliure i sobirà». Paral•lelament, s’ha acordat seguir comunicant en els àmbits europeus el projecte català des del món municipalista. Així, el proper trimestre els membres de l’AMI viatjaran a Brussel•les.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*