Inici Societat Els Mossos d’esquadra activen la operació «Grèvol» per millorar la seguretat durant...

Els Mossos d’esquadra activen la operació «Grèvol» per millorar la seguretat durant la campanya de Nadal

COMPARTIR

[Img #2769]Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa, un any més, el Programa Operatiu Estacional (POE) Grèvol amb motiu de les Festes Nadalenques. Des del passat dilluns s’intensifica la presència policial uniformada en els principals eixos i zones comercials a través de patrullatges a peu per tal de prevenir fets delictius, sobretot furts, robatoris en establiments comercials i estrebades, i d’augmentar la percepció de seguretat. També s’incrementen els dispositius i patrullatges en mercats municipals, fires, polígons industrials, carreteres i autopistes i àrees de serveis del país.

El Pla de Seguretat Grèvol estarà actiu fins al 15 de gener, coincidint amb l’inici de la campanya de rebaixes, que, com cada any, comportarà una gran afluència de persones en els principals eixos i zones comercials.

Els principals objectius del Pla de seguretat del Nadal són:
– Prevenir i/o reduir la delinqüència que opera a Catalunya aprofitant les condicions específiques que es donen en aquest període.
– Garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària i en els transports col•lectius de persones, tant públics com privats.
– Augmentar la percepció de seguretat.
– Garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període, sobretot els que tenen lloc en zones d’oci nocturn on tindran lloc diverses celebracions.

El Pla Grèvol s’ha estructurat en dues fases, la primera de les quals es va posar en marxa durant el mes de novembre i ha consistit en contactar amb els comerciants per donar-los consells de seguretat amb l’objectiu de prevenir els fets delictius més habituals que es registren en aquesta època de l’any.

En el marc d’aquesta primera fase informativa, enguany, per tal d’afrontar la campanya nadalenca i per fer arribar la feina policial al màxim de persones , els Mossos d’Esquadra han apostat per incrementar encara més les relacions de proximitat amb el teixit comercial.a través de les noves tecnologies. Per això, en aquesta edició s’han enviat per via telemàtica més de 6.000 correus a comerciants, botiguers i empresaris. Aquests missatges, amb consells de seguretat, es complementen amb les visites presencials que es realitzen als establiments comercials, a més de les reunions que també s’han mantingut durant els darrers mesos. .

La col•laboració i la coordinació que mantenen els Mossos amb els comerciants és un factor determinant alhora de mantenir els nivells de seguretat òptims, contribuint a reduir l’activitat delictiva pròpia d’aquestes dates. L’objectiu és treballar colze a colze amb tots els representants del teixit comercial del país per tal de detectar qualsevol incidència relacionada amb la campanya del Nadal i per minimitzar l’activitat delictiva que es registra durant aquestes dades a l’entorn dels eixos comercials on l’afluència de persones és molt elevada.

La segona fase del pla Grèvol entra en funcionament aquest dilluns a través de patrullatges i dispositius de seguretat encaminats a prevenir la delinqüència associada a l’augment de l’activitat commercial i empresarial i les celebracions d’aquesta època de l’any.

Treball conjunt amb altres operadors

Amb la finalitat de sumar esforços, els Mossos d’Esquadra es coordinaran amb tots els operadors implicats en la seguretat. Així doncs, s’intensificaran dispositius i accions coordinades amb les policies locals, les guàrdies urbanes, els vigilants municipals, les empreses de seguretat privada i els centres de recepció d’alarmes (CRA) de cadascuna de les demarcacions territorials.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*