Inici Destacats Els Moixiganguers descarreguen dos castells de vuit a Cornellà

Els Moixiganguers descarreguen dos castells de vuit a Cornellà

COMPARTIR
Foto: Joan Soler

Els Moixiganguers d’Igualada van actuar, aquest diumenge al matí, a la Diada de Corpus de Cornellà de Llobregat. Ho van fer acompanyats de la colla local, els Castellers de Cornellà, i dels Minyons de Terrassa.

La jornada va començar amb una cercavila des del local dels castellers amfitrions fins a la plaça de l’Església, on es va celebrar la diada. Després dels pilars de quatre caminats de les tres colles, els locals van encetar la primera ronda amb un intent de quatre de vuit. Els igualadins van descarregar un tres de vuit molt solvent que, si l’assistència als assajos acompanya, hauria de créixer un pis i folrar-se en el que queda d’any. Els egarencs també van descarregar un tres de vuit.

La segona ronda començava amb un quatre de set dels Castellers de Cornellà, seguit per un quatre de vuit molt treballat dels morats i que suposava el cent vint-i-cinquè descarregat de la història de la colla. Els Minyons, com en la ronda anterior, descarregaven el mateix castell que els d’Igualada, un quatre de vuit.

Els Castellers de Cornellà, que només havien completat una estructura, descarregaven el tres de set després de fer-ne un intent desmuntat, per la seva banda, els Moixiganguers mostraven un cinc de set a la tercera ronda, un altre castell que demana un pis més. Acabaven la ronda els de Terrassa amb una torre de set. Finalment, els locals feien un quatre de set amb agulla per completar, ara sí, tres castells.

En acabar la tercera ronda, els Moixiganguers rebien l’atenció de tota la plaça en anunciar que intentarien el pilar de sis, en ronda de pilars de mèrit.

L’estructura, però, acabaria cedint en el moment d’iniciar la descarregada quedant, per tant, en pilar de sis carregat.

Per tancar la diada els igualadins descarregaven un vano de cinc acompanyant un pilar de cinc carregat dels amfitrions i dos pilars de cinc i dos de quatre dels egarencs.

La pròxima cita dels Moixiganguers és el dissabte 8 de juny a la Diada del Patí de Valls, on els acompanyarà la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*