Inici Blocs Els indignants privilegis dels regidors

Els indignants privilegis dels regidors

COMPARTIR

[Img #29294]Ha esclatat la noticia: la CUP Igualada denuncia que cada regidor d’Igualada pot disposar de 40 entrades gratuïtes per La Mostra. Com sentiu, 40 entrades GRATUÏTES per als 21 regidors d’Igualada per assistir a La Mostra. S’anunciava a la premsa que el total de la suma d’entrades equival a 840 entrades gratuïtes que, fent números baixos i rodons, surt un total aproximatiu de 5.400. No sé si aquests diners surten de l’Ajuntament i, per tant, de tots els ciutadans, o bé és la mateixa Mostra que fa una donació a l’Ajuntament. El que si que podem saber és que hi ha 840 entrades disponibles i gratuïtes per als regidors i que, per tant, aquests poden decidir assistir a 40 espectacles sense pagar. A aquestes declaracions, el govern de l’Ajuntament d’Igualada va sortir a la seva defensa dient que de les 840 entrades gratuïtes, només 120 han anat destinades a compromisos dels grups municipals. Dit amb unes altres paraules: que del total de les entrades (840), 120 les han demanat alguns regidors (descartem als de la CUP perquè són els que ho han denunciat) i, per tant, ens podem preguntar qui ha demanat aquestes entrades. “Inoportunes” paraules – com solen dir els nostres polítics cada vegada que han comés un error greu que en alguns països es paga amb dimissions – ja que no només no neguen la denuncia de la CUP, sinó que li donen encara més pes: l’Ajuntament d’Igualada no veu un problema en el fet que, si hagués estat per voluntat dels regidors, aquests podrien haver consumit el total de les 840 entrades, i no “només les 120” com diu l’Ajuntament d’Igualada.

 

Vergonyoses declaracions, ja que demostren la distancia que existeix entre l’equip de govern d’Igualada i la realitat social, i aquesta distancia és la que ens permet pensar, en un primer lloc que les 120 entrades les han demanat regidors del mateix equip de govern, és a dir, de CiU. Per altra banda, també és possible que els regidors de les “altres esquerres” (ERC, Decidim Igualada i si algú vol comptar per esquerres al PSC també) hagin demanat algunes entrades gratuïtes (d’entre les 120 demanades), ja que per el moment no semblen haver dit absolutament res al respecte (al menys mentre jo escric aquest article i es publica). Si fos així, seria una veritable pena pel que fa a les esquerres, ja que ens donarien a entendre al menys dues coses: la primera, que no entenen el fet de no acceptar regals per tenir el càrrec (públic) que es té, i en segon lloc que no entendrien, realment, la situació social que estem vivint aquesta darrera dècada (ja una dècada pràcticament…), deixant en evidència també la seva distancia vers la societat. Un pena per part de les esquerres, sobretot per aquelles que s’anomenen “noves” i “contundents” contra les polítiques neoliberals i dels privilegis polítics.

 

Si més no, la noticia és absolutament indignant, sobretot per una ciutat que pateix d’un atur de més de 3000 persones, quan a més ha perdut ciutadans durant els darrers anys. Però no només és indignant la notícia per què la ciutat encara no s’hagi recuperat de la crisis i el govern ja s’atorgui privilegis i regals, a més que permet crear sospites sobre altres privilegis (pàrquing, pujar al balcó de l’Ajuntament, les carrosses dels traginers, etc.), sinó perquè aquestes entrades es podrien haver destinat i utilitzat d’una altra manera. És cert que ara i amb els dies que queden abans de començar La Mostra és molt complicat de trobar alguna solució al problema que el govern de l’Ajuntament ha generat, deixant només una solució ètica: que aquestes entrades deixin de ser gratuïtes i que no es torni a repetir. Però cal pensar que, si l’Ajuntament ha fet aquesta pràctica, també es pot reclamar i proposar per a l’any vinent, en la mesura en si aquest any l’Ajuntament ha tingut diners per atorgar privilegis als regidors, aquests privilegis es poden retornar a la ciutadania. Per això proposo una alternativa a l’any vinent (per a que no diguin que no hi ha solucions).

 

El que ha deixat clar l’Ajuntament d’Igualada és que aquests diners es poden gastar. Jo proposo que es gastin en la ciutadania i no pas en els regidors (que ja cobren per ser regidors). Així, aquestes 840 entrades podrien entrar en un concurs estudiantil infantil i juvenil de totes les escoles i instituts públics d’Igualada que permetessin fomentar la cultura del teatre entre els i les joves d’Igualada. Segur que aquesta proposta no indigna a la gent, ni a les AMPES, ni a partits polítics ni a ningú ja que, per una banda, deixen de ser un privilegi per convertir-se en un guany per part dels estudiants i, per altra banda, fomentaríem la cultura entre les persones que creixen i que segurament no poden assistir a La Mostra. Qui sap, potser d’aquesta manera evitem que l’Ajuntament cometi errors “inoportuns” i fomentem la cultura entre qui la necessita, no entre qui la rep com un privilegi.  

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*