Inici Destacats Els Comuns qüestionen l’increment de taxes del govern municipal

Els Comuns qüestionen l’increment de taxes del govern municipal

COMPARTIR

L’Assemblea Local d’Igualada En Comú acusa el Govern municipal d’incomplir «flagrantment» la Llei de Transparència des de fa anys.

Durant l’últim ple municipal, en el que es va tirar endavant la pujada de les taxes dels serveis culturals, educatius, socials i de lleure, va produir-se un empat tècnic entre el Govern de Junts per Igualada, que va votar-hi a favor, i els grups de l’oposició (Esquerra Republicana, Igualada Som-hi i Poble Actiu), que van votar-hi en contra. L’empat va ser a 10 davant l’absència d’un dels regidors de l’oposició. Els Comuns consideren que en un ple ordinari on es debat i es vota una qüestió d’especial transcendència pels igualadins i igualadines, com ho és la pujada de les taxes en la prestació de serveis, han d’estar-hi presents tots els regidors municipals. Malgrat tot, els serveis municipals s’han encarit. La conseqüència immediata d’això serà «un accés desigual, elitista si més no, a aquests serveis en favor de les rentes més altes. Els Comuns apostem per un model de tarifació social que pugui garantir un accés als serveis en igualtat de condicions, en especial als col·lectius més vulnerables».

Els Comuns volen posar de manifest «la manca de transparència que hi ha a l’Ajuntament en la gestió pública de la ciutat. Ho vàrem observar quan es van pujar els impostos el darrer octubre i Castells es va veure acorralat davant una marea de gent al carrer que demanava la seva dimissió; ho vàrem observar després de que el projecte de més de 200.000€ del Mercat de la Masuca es descartés sense cap explicació convincent del Govern; ho vàrem observar el darrer dimarts quan van apujar-se les taxes (probablement negociada als despatxos) en la prestació de determinats serveis; i ho hem pogut observar en la reiterada tardança del Govern en fer públic l’ordre del dia de cada ple ordinari i en qualsevol de les peticions d’informació que s’han fet des de l’oposició, totes elles bloquejades i eternitzades amb l’objectiu d’evadir responsabilitats i no haver de mullar-se en qualsevol dels afers que afecten més de prop a la gent.»

Els Comuns creuen que Igualada «no es mereix un govern que incompleix amb la legalitat vigent en matèria de transparència i bona governança, ni tampoc es mereix que el cap de l’oposició (Jordi Cuadras) i el seu grup municipal (PSC) no facin oposició, sinó un exercici de seguidisme de la línia política de Junts». Els Comuns van més enllà i exposen a través d’un comunicat que «tot apunta a que hi ha hagut interessos compartits entre ambdós partits per a fer possible de qualsevol manera l’aprovació de la pujada de les taxes dels serveis esmentats.»

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*