Inici Destacats Els cartells contra els Maragall per l’Alzheimer van sortir de les files...

Els cartells contra els Maragall per l’Alzheimer van sortir de les files d’ERC Anoia, segons el diari Ara

COMPARTIR

Els cartells amb el lema ‘Fora l’Alzheimer de Barcelona’ que van aparèixer en la precampanya de les eleccions municipals del 2023 van sortir de les files d’ERC, segons publica el diari ‘Ara’ en exclusiva. El rotatiu apunta que un militant d’ERC de l’Anoia va encarregar a tres joves d’Igualada que pengessin els polèmics cartells i va presentar les factures als responsables de comunicació el partit. Segons l»Ara’, aquests les van enviar a l’empresa Relevance perquè les pagués. Es tracta d’una empresa del món del màrqueting digital i que des de fa vuit anys és habitual en les campanyes electorals del partit. L»Ara’ també assenyala que dirigents del partit van tapar el cas i no van avisar Ernest Maragall fins deu mesos més tard.

L»Ara’ assegura que ha tingut accés a una conversa a través d’una aplicació encriptada entre el viceconseller del Govern en funcions, Sergi Sabrià, i el militant de l’Anoia. Els Mossos van requisar el telèfon mòbil al militant per buidar-ne el contingut el gener passat. En declaracions a l»Ara’, Sabrià admet que va tenir coneixement dels fets després de l’aparició dels cartells però nega que fos idea seva. Segons Sabrià, que llavors ja no ocupava un càrrec a ERC, va intentar fer de mediador perquè els responsables dels cartells demanessin disculpes a l’excandidat d’ERC Ernest Maragall.

El llavors vicesecretari de comunicació d’ERC, Marc Colomer, ha refermat a l’ACN que no va tenir coneixement del cas i que mai hagués autoritzat els cartells. Així mateix, assegura que desconeix que hi hagi una estructura paral·lela, tal com apunta l»Ara’.

Fonts de l’empresa han confirmat a l»Ara’ que han pagat almenys tres factures amb el nom d’un dels joves que van confessar davant del jutge haver posat els cartells contra els germans Maragall. Diuen, però, que per fer unes tasques de monitoratge de xarxes.

ERC Igualada nega que hi hagi cap implicat

ERC Anoia ha emès un comunicat a través de les xarxes socials en què asseguren que la direcció de la formació a la comarca no estava al corrent de la campanya de difamació contra Ernest Maragall «si (els fets) són com es relaten» i condemnen «qualsevol acció contrària als valors democràtics i ètics que defensem». ERC Anoia afegeix que es posa a «disposició de les autoritats i del partit per col·laborar en qualsevol investigació que s’emprengui per aclarir els fets». La investigació del diari ‘Ara’ apunta que un militant d’ERC de l’Anoia va encarregar a tres joves d’Igualada que pengessin els polèmics cartells i va presentar les factures als responsables de comunicació del partit.

Fonts del partit a Igualada asseguren que no tenien cap coneixement i afirmen que «no hi ha cap militant d’ERC Igualada implicat en tot això.»

.

ACN

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*