Inici Destacats Elena Gavarró enceta amb «Sota terra» el Club de lectura en català...

Elena Gavarró enceta amb «Sota terra» el Club de lectura en català de la Biblioteca d’Igualada

COMPARTIR

L’escriptora Elena Gavarró Buscà va ser la convidada de la primera trobada de curs del Club de lectura en català de la Biblioteca, que va tenir lloc el dimecres 5 d’octubre. L’autora, que té arrels paternes igualadines, va comentar amb les lectores la seva novel·la «Sota terra», un thriller històric ambientat a finals del segle XIX, amb què va guanyar el XXVI Premi Joan Marquès Arbona de narrativa Vall de Sóller. Es tracta d’una novel·la que gira a l’entorn del segrest d’una noia en un poble, un fet que sacseja la vida dels seus habitants.

L’autora va explicar durant la trobada com s’havia gestat aquest llibre: «un autor ha de tenir la perspectiva de tot: la trama, els personatges, els escenaris, i jo quan vaig començar la història ja tenia clar com acabaria» va explicar Gavarró, que també és autora de la novel·la «Viatge a Zungaza». També va reconèixer que alguns dels personatges estaven basats en persones reals o en detalls d’aquestes persones. El llenguatge i el detallisme en les descripcions contribueixen a situar el lector en el temps passat de la novel·la.

«Sota terra» va ser la primera lectura d’aquest club dedicat exclusivament a les obres d’autors i autores catalanes de tots els temps i gèneres. Així, al llarg dels anys han passat pel club autors convidats com Llorenç Capdevila, Montse Rusiñol, Maria Carme Roca, Joan Pinyol o el desaparegut Antoni Dalmau. La resta de lectures previstes per aquest any són: «L’aigua que vols», de Víctor García Tur; «Bandoler», de Margarida Aridzeta; «A les ciutats amagades», de Natàlia Cerezo; «Tros», de Rafael Vallbona; «L’hotel blanc de la platja», d’Alba Sabaté; i «Aigua tèrbola», de Concepció G. Maluquer.

FER UN COMENTARI

*