Inici Teatre El Teatre de l’Aurora produeix el seu primer espectacle per adults adaptant...

El Teatre de l’Aurora produeix el seu primer espectacle per adults adaptant la novel·la «Olor de gas»

COMPARTIR

[Img #3400]El Teatre de l’Aurora estrenarà el 15 de febrer la seva primera producció per a adults. Es tracta d’un espectacle basat en la novel·la ‘Olor de gas’, de l’escriptor igualadí Pep Elias, que narra «la lluita permanent per la recerca de la felicitat», segons ha explicat el mateix autor del llibre. El director de l’Aurora, Òscar Balcells, ha apuntat que és un projecte «100% igualadí» amb el qual «volem demostrar que des de fora de Barcelona també som capaços de fer bon teatre». La sala de teatre independent ha engegat aquest dimecres una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per finançar l’escenografia de l’espectacle i s’ha marcat l’objectiu de recaptar 2.200 euros en 40 dies.

L’Adam és un home feliç que comet l’error de creure que tot el que té durarà per sempre. En el moment més inesperat, però, tot se’n va en orris i decideix començar de nou tant lluny com sigui possible. D’aquesta manera, es converteix en el primer ésser humà que arriba a Mart en una missió espacial que només li garanteix el bitllet d’anada. Aquest és l’argument de l’espectacle ‘Olor de gas’, basat en la novel·la de l’igualadí Pep Elias, que «narra la lluita permanent per la recerca de la felicitat», segons ha apuntat el mateix Elias.

De la seva banda, el director de l’espectacle, Marc Hervàs, ha detallat que l’obra gira entorn un sol personatge -interpretat per l’actor igualadí Joan Valentí -. Segons Hervàs, l’escenificació d»Olor de gas’ té una doble vessat: d’una banda, es tracta d’una «aventura marciana i espectacular, on es pot veure un astronauta com surt de la terra i se’n va a un altre planeta», però de l’altra, és també una «aventura íntima, ja que el protagonista fuig de la terra per un trauma i intenta reconstruir la seva vida a Mart».

El projecte teatral sorgeix de la unió de diversos artistes igualadins amb el Teatre de l’Aurora. Segons ha explicat el director de la sala independent, Òscar Balcells, es tracta de la primera producció pròpia del teatre, ja que «fins ara havíem fet 18 coproduccions, la majoria de teatre familiar, però cap producció». «Ara tenim un doble repte: fer una producció i, a més, de teatre per a adults». Per ell, això suposa un «canvi intern importantíssim a nivell de feina perquè és un risc més elevat, ja que participem molt més en tota la part de creació artística».

Balcells ha destacat que es tracta d’un projecte «100% igualadí» perquè «creiem que des de fora de Barcelona, des d’Igualada, tenim molt talent i som capaços de fer bon teatre». L’equip està format per l’escriptor Pep Elias, l’actor Joan Valentí, el director teatral Marc Hervàs i els treballadors del Teatre de l’Aurora. L’espectacle s’estrenarà el proper 15 de febrer a Igualada on s’hi estarà durant tres dies i després iniciarà una gira que el portarà a Manresa, Granollers, Tarragona i Girona durant el mes de març.

[Img #3401]2.200 euros en 40 dies

El Teatre de l’Aurora ha engegat aquest dimecres una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per finançar l’escenografia de l’espectacle. El repte és aconseguir un total de 2.200 euros en un màxim de 40 dies i les donacions van des dels 20 euros fins als 150. Balcells ha explicat que els diners recaptats amb la campanya aniran destinats a la construcció de l’escenografia, dissenyada per Martí Doy, i ha assegurat que els mecenes «podran veure la funció [Img #3402]en primícia el dia abans de la seva estrena i també s’enduran la novel·la».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*