Inici Teatre «El sopar», una comèdia interactiva i irrepetible, al Teatre de l’Aurora

«El sopar», una comèdia interactiva i irrepetible, al Teatre de l’Aurora

COMPARTIR

[Img #2935]De la mà dels mallorquins Iguana Teatre i Produccions del Mar arriba aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora El Sopar, una comèdia interactiva i irrepetible en què els espectadors decideixen com seran els personatges d’un sopar banal que es convertirà en un vespre insòlit.

Cinc actors es reuneixen en un sopar, aparentment normal. Fins a quinze mintus abans del començament ni el públic ni cap d’ells coneix com serà el seu personatge ni quina relació tindrà amb la resta. Els rols dels actors i les situacions es crearan per primera vegada amb l’ajuda dels espectadors que, dividits en grups, aportaran les seves idees per a la construcció del personatge en una divertida i insòlita vetllada. Durant l’obra els actors, com diu el director Joan Carles Bellviure, “han d’assolir un clímax sense saber com serà la resta de personatges”.

Cada representació de El sopar és, doncs, única i irrepetible. El director assegura que el seu desenvolupament “és totalment improvisat. Sempre hi ha la base de dos amfitrions i tres convidats, però no hi ha un esquema d’actuació.” “Els actors hauran de tenir l’enginy i l’agudesa necessaris per trobar el camí en aquesta comèdia, com diu Bellviure “han de ser actors i actrius potents i molt aptes per a la improvisació”.

[Img #2934]L’origen d’El Sopar recau en taller-laboratori L’actor en desequilibri, de l’ Espai de recerca del Teatre del Mar. “Durant cinc nits el teatre es va convertir en un laboratori. Cinc espectacles diferents van ser la base de l’experiment en que els actors havien de preparar l’espectacle de cada nit sis hores abans del seu inici. Era posar l’actor en risc extrem i en una contínua creació improvisada” apunta el director Joan Carles Bellviure. Per ell El Sopar “és un espectacle en què tenim moltes coses en contra, i on l’únic que tenim a favor és que es crea en un present absolut”.

Iguana Teatre, fou la primera companyia de teatre professional de les Illes Balears. Compta amb 27 anys de trajectòria, més de 30 espectacles i més de 1.600 representacions, davant més de mig milió d’espectadors. Amb aquesta trajectòria, Iguana Teatre ha actuat arreu dels territoris de parla catalana i, fins i tot els seus espectacles en versió castellana han estat presents amb èxit a festivals i certàmens d’Espanya.

L’espectacle pertany al Circuito de la Red de Teatros Alternativos, que permet la gira d’una selecció d’espectacles per les diverses sales d’arreu de l’Estat, entre les quals hi ha el Teatre de l’Aurora. Els espectacles seleccionats del Circuito han estat els més votats per les sales associades. Una bona oportunitat per veure el millor teatre que es fa fora de Catalunya.

Funcions

Les representacions de El Sopar es faran el divendres 14 i dissabte 15 de desembre a les 22h i el diumenge 16 de desembre a les 19 h. Les entrades (15 € i 11’5 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.cat. Més informació a www.teatreaurora.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*