Inici Societat El Saló de la Infància d’enguany vol desenvolupar la creativitat i el...

El Saló de la Infància d’enguany vol desenvolupar la creativitat i el coneixement dels infants

COMPARTIR

[Img #2764]La 29a edició del Saló de la Infància d’Igualada, que se celebrarà entre el 27 i el 30 de desembre al recinte firal de Cal Carner, durà aquest any per títol El Saló de les Idees i, amb aquest lema, l’Ajuntament de la ciutat s’ha proposat transmetre als infants la importància de la creativitat i l’emprenedoria, especialment en el moment actual. Per això, a banda dels habituals jocs i inflables, de l’espai per nadons de 0 a 2 anys, dels espais de ludoteca i d’expressió plàstica, i d’un espai d’aventura per petits i grans, enguany s’ha posat una atenció molt important en múltiples tallers i activitats que transmetin als més petits aquests aspectes.

D’una banda, cada estand tindrà el nom d’un inventor cèlebre i s’hi podrà trobar l’explicació de quin va ser el seu invent i el seu pes en el marc de la història. Hi haurà també un espai participatiu on infants, pares i mares podran expressar les seves idees, i un espai de la Biblioteca Central on hi haurà diferents propostes relacionades amb la lectura i l’escriptura. En la més destacada d’aquestes, persones de diferents orígens, com el Japó, la Xina o el Marroc, ensenyaran a escriure en els seus alfabets. Hi haurà també un taller de malabars, tallers de manualitats i un espai de construcció d’un gegant amb material reciclat. En definitiva, nombroses alternatives de lleure i educació que, segons el regidor de Joventut i Cooperació, el republicà Joan Requesens, “han de servir per despertar l’enginy dels més petits, perquè cal que des de ben joves aprenguin la importància de crear i de buscar solucions als problemes, massa sovint avui dia creiem que les solucions ens han d’arribar ja fetes”.

Al Saló de les Idees hi participaran prop d’una vintena d’empreses que hi col·laboren amb la seva tasca didàctica, com ara el Caixa Fòrum, l’Aquàrium de Barcelona, Cosmocaixa, Catalunya en Miniatura o el Museu del FC Barcelona. I, a banda, també hi participen més de trenta entitats locals, com l’Antic Gremi de Traginers, el grup de percussió Protons, els diables de Mal Llamp, Creu Roja Anoia, diferents corals i escoles de dansa, l’Observatori Astronòmic de Pujalt o la Policia Local d’Igualada, entre molts altres.

Tots ells col·laboraran en diferents activitats lúdiques i participatives però, aquest 2012, a més, se’ls ha demanat propostes per a dur a terme tallers especials. Onze entitats van presentar un total de disset propostes, de les quals se n’han seleccionat finalment cinc. L’Igualada Hoquei Patins oferirà Reinventa l’hoquei patins, l’A.E. Torxa farà el taller de Flors reciclades, la Coral Gatzara durà a terme Guardar i recordar i Apunta’t al món dels llibres i la coral Els Verdums farà l’Atrapa idees.

Destaquen també molt especialment les propostes de dos col·lectius. D’una banda, la Càtedra A3 en Innovació de la Pell i el Cuir d’Igualada farà un taller de punts de llibre i clauers amb pell per a transmetre als joves la importància d’aquesta indústria a la ciutat i també dos tallers d’experiments químics. De la seva banda, l’associació gastronòmica Anoia Cuina farà un taller d’experimentació amb el sentit de l’olfacte i un taller de cuina.

En aquesta 29a edició, el Saló comptarà amb 80 monitors i monitores, quatre coordinadors i coordinadores i una directora, tots ells contractats eventualment per aquest esdeveniment. La voluntat, segons Joan Requesens, és “igualar i, fins i tot superar, les 8.700 persones que el van visitar en l’edició de 2011 al voltant d’una cita que ofereix lleure però, sobretot, valors”.
Servei de bus gratuït

Aquest 2012, gràcies a un acord amb l’empresa que ofereix el servei de bus urbà, Masats S.A., els infants que disposin de l’abonament del Saló, hi podran viatjar gratuïtament, en una iniciativa que pretén alhora facilitar l’accés però també educar-los en la importància del transport públic.
De manera extraordinària, els quatre dies que duri el Saló, s’habilitaran dues parades a l’Avinguda Pau Casals, a tocar del recinte de Cal Carner, per tal d’afavorir l’arribada a les famílies que hi vulguin assistir.

Recollida solidària de material escolar i higiènic

El Saló de la Infància proposa un espai de recollida de material escolar i d’higiene infantil que serà gestionat per estudiants voluntaris de l’Escola Pia.

Davant la proliferació d’iniciatives de recollida d’aliments els darrers mesos, el departament de Joventut de l’Ajuntament ha decidit aplegar altres elements que també són igualment necessaris per les famílies que travessen una situació econòmica complicada. Tot el que s’hi reculli serà posteriorment distribuït a través del Banc de Queviures d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*