Inici Política El PSC s’oposa al pressupost d’Igualada perquè «no reflecteix cap model de...

El PSC s’oposa al pressupost d’Igualada perquè «no reflecteix cap model de ciutat»

COMPARTIR

[Img #4232]El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament d’Igualada ha votat en contra del pressupost del govern de CiU-ERC pel 2013, ja que tal i com va afirmar el portaveu socialista, Jordi Riba, “no tenen ànima ni esperit i no reflecteixen cap model de ciutat propi”. Riba va destacar que són uns pressupostos de continuïtat respecte els del 2012 i on no hi ha cap acció contundent per fer front a la difícil situació de moltes famílies i empreses en matèria social i econòmica.

En l’àmbit de les inversions el PSC destaca que les úniques inversions potents previstes són el projecte del nou campus universitari del Pla de la Massa i el centre 4D Health de l’Antic Hospital, «tots dos engegats durant els governs de l’Entesa per Igualada», el que per a Jordi Riba demostra “la manca d’idees i model que tenen per Igualada, es limiten a continuar l’obra de govern engegada”.

Un altre dels punts que el PSC ha destacat del pressupost pel 2013 és que per primera vegada en 5 anys, el pressupost de l’Ajuntament augmenta en 1,6 milions d’euros i el global en 200.000 euros. Jordi Riba espera que després d’aquest fet “no sentim a parlar mai més de que la situació econòmica és dolenta i que els vam deixar una herència enverinada; si en el seu segon any al govern el primer que fan és augmentar el presupost, deu ser que tenen marge per fer-ho i que les finances municipals així li permeten”. El PSC ha volgut recordar que des del 2009, l’Entesa per Igualada “va reduïr cada any el pressupost en un esforç de contenció de la despesa sense deixar de dur a terme projectes per la ciutat i el que fa CiU-ERC és augmentar el pressupost sense tenir a l’agenda cap model de ciutat”.

Pel que fa l’augment del pressupost en matèria social «del qual pressumeix el govern de Marc Castells», el PSC afirma que l’únic que ha fet el govern és agrupar partides que abans estaven atorgades a altres departaments com infància i joventut perquè poguessin sumar al departament d’Acció Social. Per tant, Riba asegura que “menteixen quan diuen que puja el pressupost en l’àmbit social, el que fan és sumar un munt de conceptes en aquest capítol per engreixar-lo i una mostra és que les partides dedicades a infància i joventut baixen”.

D’altra banda, en quant a la situació del deute de l’Ajuntament i el 16,5% del pressupost el 2013 que caldrà destinar al retorn del mateix, el PSC asegura que “és una mala xifra si amb aquest deute no s’haguessin fet equipaments i polítiques al servei de les persones, però no és el cas”. Riba ha detallat que quan es parla de deute, “cal parlar de centres cívics, la recuperació del barri de Sant Agustí, les escales mecàniques, l’urbanització de l’entorn del nou Hospital, el carrer del Rec i desenes d’obres més que avui en dia són imprescindibles per la gran majoria dels igualadins i igualadines i que utilitzen en el seu dia a dia”. A més, parlant del deute, el PSC ha volgut fer la comparació amb que una familia que té una hipoteca por arribar a destinar fins a un 50% del seu pressupost a saldar el deute i que en aquest cas, que l’Ajuntament, hi destini un 16,5% és una xifra suportable. De totes maneres, el Grup Municipal socialista insisteix en que si el govern augmenta el pressupost, “esperem no sentir a parlar més de que la situació financera de l’Ajuntament és desastrosa com no ha parat de repetir Marc Castells des de que és alcalde, aquest creixement deixa sense veracitat tot el discurs que ha fet fins ara”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*