Inici Política El fiscal superior de Catalunya, veí d’Igualada, cessat del càrrec

El fiscal superior de Catalunya, veí d’Igualada, cessat del càrrec

COMPARTIR

[Img #8375]El fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, veí d’Igualada, es va acomiadar divendres en públic responent les crítiques de CiU a una suposada «guerra bruta institucionalitzada» contra la federació nacionalista assegurant que els fiscals de Catalunya, i els de Barcelona i Anticorrupció en particular, han actuat sempre i actuen «segons la llei i criteris professionals». En un discurs durant la presa de possessió dels nous fiscals destinats a Catalunya, Rodríguez Sol ha dit que els fiscals sempre han actuat amb el coneixement dels seus superiors i ha insinuat que «cadascú ja sap de què va».

D’aquesta manera, indirectament feia referència al comunicat d’aquest dijous de CiU, on assegurava que la gravació d’Alícia Sánchez Camacho al restaurant La Camarga «evidencia» que CiU podria ser víctima d’una guerra bruta institucionalitzada, tenint en compte que en la part de la gravació que comença a circular per internet, Camacho diu que té «un fiscal de confiança». Així mateix, el fiscal superior ha assegurat que «la fiscalia no lluita contra ningú, fa el que creu».

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va oficialitzar dissabte el cessament del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, que seguirà adscrit a la Fiscalia Superior de Catalunya. Amb aquest decret governamental, es dóna el tret de sortida a la cursa per rellevar-lo i en la qual el tinent fiscal de Catalunya, José María Romero de Tejada, és el candidat amb més paperetes. Romero de Tejada, molt lligat a tasques de representació, ja havia estat segon dels anteriors fiscals José María Mena i Teresa Compte, i sempre havia estat candidat a ocupar la butaca més alta de la fiscalia catalana. El 17 de juliol està previst un Consell Fiscal del qual en podria sortir ja el nou substitut.

Martín Rodríguez Sol va presentar la seva renúncia el passat 5 de març al fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, després de l’expedient disciplinari i la polèmica per les seves declaracions en suport a una consulta a Catalunya «sempre que respectés la legalitat». Torres-Dulce li va acceptar la renúncia per una evident «pèrdua de confiança».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*