Inici Cartes dels lectors Eines per guanyar, eines per la democràcia

Eines per guanyar, eines per la democràcia

COMPARTIR

Alguns i algunes de vosaltres haureu sentit que hi ha eleccions a la Cambra de Comerç. Hauràs sentit que hi ha una candidatura republicana a les Cambres, Eines de País; hauràs sentit que dos empresaris igualadins es presenten per la candidatura anomenada Tusquets.

Efectivament, després de vuit anys sense eleccions (els mandats són de quatre), l’actual direcció s’ha dignat a convocar-ne. Però com pots convocar eleccions lliures en una organització pública no democràtica? Com? Que les Cambres no són democràtiques? No. El ple de les Cambres té 60 cadires, d’aquestes només 40 s’elegeixen en aquestes votacions: de les vint restants sis es reparteixen entre PIMEC i Foment del Treball; les altres catorze es venen i compren com si fos una llotja de peix. Per tant, l’Establishment del Pont Aeri té garantides catorze cadires. Surten guanyant a un òrgan finançat amb els diners de tota la ciutadania. Però, de què estem parlant quan parlem de l’Establishment del Pont Aeri? Parlem de l’actual direcció de les Cambres. D’aquella que no és capaç de sotmetre’s a unes eleccions democràtiques, justes i netes però que l’octubre del 2017 es permetia donar lliçons sobre el Dret a l’Autodeterminació de Catalunya. Són ells, els del canvi de la seu fiscal que diuen que no fan política però que truquen al President de la Generalitat per
amenaçar-lo en nom de la Cambra.

Parlem de PIMEC i de Foment del Treball, aquells que també ens donaven lliçonetes de democràcia però que s’aprofiten de l’actual model oligàrquic a les Cambres de Comerç.

D’aquelles organitzacions patronals que ignoren les necessitats de l’autònom i del petit comerciant i el representen a unes cambres que la majoria no saben ni que existeixen ni què fan.

Parlem de la Candidatura Tusquets, de qui es presenta per poder seguir perpetuant el poder dels de sempre. D’aquells que surten amb catorze seients comprats prèviament. Dels que fan trampes per guanyar la partida abans de començar a jugar-la.

Ells aposten per les empreses catalanes i per la inversió a Catalunya però el seu candidat a la Presidència de la Cambra de Barcelona va deslocalitzar la seu fiscal després de l’1-O.

Ells són els garants de la independència política de la Cambra però tenen el suport de l’organització vinculada a l’extrema dreta franquista (ho sabem gràcies a la feina de Jordi Borràs), Societat Civil Catalana.

Ells garanteixen que no faran política però presenten un regidor igualadí del PSOE. Ells aposten per la internacionalització dels petits empresaris i autònoms però han estat al govern de la Cambra i la gran majoria dels empresaris no saben ni què és ni per què serveix la Cambra.

Ells són demòcrates i defensen la Cambra però van callar quan, a instàncies del Cercle Català de Negocis, el TSJC va declarar un frau electoral en el 80% dels vots de les últimes eleccions.
La resposta, Eines de País
Respon, t’ho prego. Respon votant Eines de País. Eines és una candidatura republicana i democràtica impulsada pel Cercle Català de Negocis, l’Assemblea Nacional Catalana i col·lectius del teixit associatiu català.

Demostrem que per molt que maquillin la vergonya, en vergonya queda. Per molt que incorporin empresaris igualadins, l’Anoia aposta per una Cambra al servei de les empreses, cooperatives i autònoms.

Deixem enrere allò que ha de quedar enrere, deixem enrere a l’Establishment del Pont Aeri.

Apostem per aquells i aquelles que no ploren perquè no ens construeixen el Corredor del Mediterrani, que volen construir-lo amb el permís o sense d’un Estat estúpidament centralista.

Consulta si ets al cens a https://www.cambrabcn.org/cens , pot ser que ni ho sàpigues però a títol individual i per qüestions fiscals, tinguis dret a vot. Si ets empresa, busca’t via CIF, si ets un particular, busca’t amb el DNI.

El dimecres 8 de maig agafa els teus poders empresarials i el CIF o el DNI, si ets autònom.

Busca deu minuts per plantar-te a la Delegació de la Cambra a Igualada (C/ del Born, 5) i respon votant Eines de País.

Respon a les trampes electorals com vam respondre a les porres, omplint les urnes de vots.

Martí Claret
LES CAMBRES, EINES DE PAÍS

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*