Inici Destacats “La Dona del Tercer Segona” dels anoiencs Teatre Nu, finalista del Premi...

“La Dona del Tercer Segona” dels anoiencs Teatre Nu, finalista del Premi BBVA de Teatre

COMPARTIR

L’obra de teatre “La Dona del Tercer Segona” de la companyia tousenca, Teatre Nu, ha rebut un altre reconeixement en ser seleccionada com a finalista del Premi BBVA de Teatre 2023. L’espectacle, ha estat seleccionada, juntament amb 3 obres més, entre 121 propostes.

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

El premi és una gira per diversos teatres de Catalunya, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2023, valorada en 20.000 euros.

Aquesta no és la primera vegada que “La Dona del Tercer Segona” rep un reconeixement. L’any passat va ser nominada als premis TeatreBarcelona en dues categories; millor text original i millor interpretació. També va rebre una nominació als Premis Butaca a la categoria espectacle de petit format i millor actriu. I l’any anterior els companys de professió, van nominar a la seva protagonista, Àurea Márquez amb els els premis Max de les Arts Escèniques per la seva interpretació.

“La dona del tercer segona”

L’obra està escrita per Víctor Borràs, dirigida per Ivan Benet i interpretada per Àurea Márquez. “La dona del tercer segona” és un monòleg. Una dona parla als seus veïns, i els demana un favor, un favor incòmode, un favor difícil de concedir. A A l’escala hi ha una reunió. La dona del tercer segona no sol assistir a aquestes reunions però avui creu que hi ha de ser; per això ha hagut de plegar abans del súper on treballa. Ha d’explicar una cosa important a les veïnes i veïns. Ha de demanar un favor incòmode, difícil de concedir. Un favor relacionat amb l’estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental.

Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que crea, produeix i exhibeix espectacles; al mateix temps que gestiona projectes que promouen i acosten les arts escèniques a tots els públics.

Teatre Nu és una companyia de teatre amb més de 20 anys d’experiència i 2.500 funcions realitzades. En 2015 s’inaugura la Casa del Teatre Nu amb la voluntat de ser un centre cultural arrelat en el territori. L’any 2021 s’inaugura l’allotjament de les residències de creació.

El cor del projecte és la Casa, un centre cultural i de creació situat a Sant Martí de Tous, on es realitza molt més que una programació cultural. És un espai on es generen vincles amb el públic, neixen projectes pedagògics i programació d’activitats.

Es complementa amb la Residència d’artistes que acull propostes creatives de totes les disciplines artístiques, integrant-les en la comunitat.

A més, són els responsables de la direcció artística i programació del Festival de Llegendes de Catalunya (Sant Martí de Tous) i el festival Tifa (Borredà).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*