Inici Poliesportiu Diumenge, nova edició de la Cursa de l’esquiador

Diumenge, nova edició de la Cursa de l’esquiador

COMPARTIR

[Img #2585]Aquest diumenge UEC Anoia organitza tot un clàssic de l’esport anoienc: la 24a. edició de la Cursa de l’esquiador. Enguany les proves, en les modalitats de marxa, cross i BTT, es realitzaran per l’entorn del municipi de Pujalt.

La cursa manté el seu poder de convocatòria i hi ha més de 1.000 participants inscrits que disputaran les diferents proves des de primera hora del matí als recorreguts de les diferents modalitats.

Una cursa amb història

El 1989 es van programar un seguit d’activitats per tal de commemorar el 25è aniversari de l’Entitat. Una d’elles fou la Cursa de l’Esquiador, proposada per qui en seria el director i l’ànima durant una colla d’edicions, en Joan Vives.

Inspirant-se en les competicions que cap a la tardor s’organitzen en els països nòrdics per preparar-se per a la temporada d’hivern, ell n’ideà una amb una sèrie de trets tan singulars que van fer que des del començament no fos una cursa com qualsevol altra. I, tot i que amb el temps aniria evolucionant per adaptar-se a les circumstàncies del moment, l’essència no ha canviat: un esdeveniment esportiu que, per la seva naturalesa, pugui englobar el màxim d’amants de la pràctica esportiva en un entorn natural.

D’aquí les tres modalitats de competició: marxa, cross i BTT. En les primeres edicions compartien el mateix recorregut, però en augmentar la participació, per raons de seguretat i per millorar-ne el funcionament, s’optà per fer dos recorreguts independents: un per a marxadors i caminadors i l’altre pels ciclistes.

Un altre tret característic que ha canviat és la forma dels itineraris. Al principi eren linials, amb sortida a Igualada i arribada a un municipi o indret singular de la nostra comarca. Això comportava una colla d’entrebancs logístics i, amb el temps, -i de manera molt encertada- s’optà per decantar-se per recorreguts circulars, amb sortida i arribada al mateix municipi. Aquest canvi féu possible que el nombre de participants provinents de més enllà dels nostres límits comarcals augmentés considerablement.

I, parlant dels recorreguts, des de la primera edició s’ha tingut molta cura en la recerca de pistes, camins i corriols -a vegades perduts i recuperats per a la cursa-, per tal d’oferir uns itineraris atractius, tant des del vessant competitiu com del paisatgístic. La Cursa de l’Esquiador és, així, una altra forma de descobrir i fer conèixer la riquesa natural de la nostra comarca.

Tota aquesta suma d’ingredients han fet que la Cursa de l’Esquiador s’hagi consolidat en el camp de les competicions populars del nostre pais, com ho demostra el fet que, any rere any, hagi anat augmentant el nombre de participants: dels gairebé 150 participants de la primera edició s’hagi superat els 1600 de les darreres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*