Inici Destacats Diumenge arrenca la 30a edició del Festival Internacional d’Orgue d’Igualada

Diumenge arrenca la 30a edició del Festival Internacional d’Orgue d’Igualada

COMPARTIR

El proper diumenge, 25 de febrer, Igualada iniciarà la 30a edició del Festival Internacional d’Orgue, organitzat pel Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. El festival s’allargarà fins al 24 de març oferint concerts gratuïts cada diumenge a la Basílica de Santa Maria d’Igualada. El director artístic d’aquest cicle de concerts és Joan Paradell i Solé, organista emèrit de les celebracions litúrgiques del Sant Pare a la Basílica de San Pere del Vaticà i de la Capella musical Pontifícia “Sixtina”. Les presentacions dels concerts seran totes a càrrec de Jaume Planas i Miquel.

El primer concert serà de l’organista Rafel Riera, de Mallorca, acompanyat de l’Escolania “Blauets de Lluc”, també de Mallorca, dirigida per Ricard Terradas. Interpretaran composicions de Mendelssohn, Riera, Legarda, Franck, Haydn, Liszt i Casals

El primer diumenge de març serà el torn de Víctor Contreras, organista mexicà que oferirà peces de Bach, Estrada, Mozart, Granados-Guazo, Tournemire i Dupré.

El diumenge, 10 de març hi ha prevista l’actuació del duet italià format per Marco Ruggeri i la seva parella Lina Uinskyte amb composicions de Bossi i Vivaldi.

El penúltim concert anirà a càrrec de l’organista titular de la Catedral de Laon, França, amb un selecte repertori de Bach, Franck, Vierne, Boëly, Duruflé i Piazzolla.

Com a cloenda del Festival, el dia 24 de març, dia de Rams, tindrà lloc un concert del duet Francisco Javier López, organista titular de la Catedral d’Ávila i el trompetista Carles Raya, professor del Conservatori de Música d’Igualada. Interpretaran a Bach, Stradella, Chaminade, Torelli, Pasini, Klarke, Torres, Purcell, Charpentier, Provesi i Hovhannes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*