Inici Destacats Dissabte, presentació de «La qüestió meridional» de Gramsci a Igualada

Dissabte, presentació de «La qüestió meridional» de Gramsci a Igualada

COMPARTIR

El llibre d’Antonio Gramsci «La qüestió meridional», publicat l’any 1926 per l’intel·lectual italià, ha estat publicat per primera vegada en català. Aquest llibre que analitza les relacions de poder i de classe a nivell regional en la confecció d’Itàlia,  serà presentat a la ciutat d’Igualada a l’espai municipal del Centre Cívic Nord el pròxim dissabte 20 de gener a les 17h. L’acte, organitzat pel la Joventut Comunista de Catalunya i l’Editorial Manifest, comptarà amb la presència del traductor, Alejandro Fortuna, i de qui ha fet la introducció política al llibre de Gramsci amb una perspectiva catalana, l’historiador Joan Tafalla.

«La qüestió meridional» és una obra clau de l’intel·lectual i dirigent comunista italià Antonio Gramsci, on analitza el subdesenvolupament socioeconòmic del sud d’Itàlia en contraposició a les regions industrials del nord del país. Gramsci la va escriure amb l’objectiu de traçar una estratègia revolucionària d’aliança entre el proletariat del nord i la pagesia del sud, sota lideratge del Partit Comunista d’Itàlia del qual n’era secretari general.

El col·lectiu d’Igualada de la Joventut Comunista de Catalunya, conjuntament amb l’Editorial Manifest, ha convidat al traductor, Alejandro Fortuna, i l’historiador Joan Tafalla, que en fa una introducció política. Fortuna és investigador predoctoral de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en el pensament d’Antonio Gramsci i membre de l’Associació d’Estudis Gramscians de Catalunya. Joan Tafalla és mestre d’escola jubilat i doctor en història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, presideix l’Associació d’Estudis Gramscians de Catalunya, és membre de l’Arxiu Josep Serradell i milita a Comunistes de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*