Inici Societat Dissabte, caminada inaugural del nou camí de la riera d’Òdena

Dissabte, caminada inaugural del nou camí de la riera d’Òdena

COMPARTIR

El camí fluvial que surt del nucli urbà d’Òdena i arriba fins al riu Anoia seguint el traçat de la Riera d’Òdena, s’inaugurarà formalment el proper dissabte 19 de febrer amb una caminada oberta a tothom, que comptarà amb la participació de tots els alcaldes de la Conca d’Òdena, diverses autoritats, representants d’entitats excursionistes i tots aquells ciutadans que s’hi vulguin sumar per recórrer el nou camí i admirar els elements d’interès paisatgístic, ambiental i patrimonial de la Conca d’Òdena que fins ara romanien pràcticament inaccessibles.

S’han establert dos punts d’origen de la caminada per dissabte: a les 10.30h se sortirà des de la Torre del Castell d’Òdena, i a les 11h se sortirà de Cal Badia d’Igualada (Avda. Montserrat, 33). Ambdues comitives es trobaran a les 12h sota el Cementiri Nou d’Igualada, en un punt habilitat per a fer un refrigeri i on tindran lloc les salutacions institucionals. El recorregut entre Igualada i el punt de trobada és de 2,5 quilòmetres (5km entre l’anada i la tornada), i el recorregut des d’Òdena és de 5 km (10 km sumant anada i tornada). Es tracta d’una caminada oberta a tothom i no cal inscripció prèvia.

El nou camí fluvial de la Riera d’Òdena, de 7’28 km de llargada, ja és transitable des de fa pocs dies a peu, en bicicleta, a cavall i d’altres mitjans no motoritzats. Es tracta d’un ambiciós projecte impulsat des de fa set anys conjuntament per la Diputació de Barcelona i la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) amb un cost de prop d’un milió d’euros.

La inversió ha servit per recuperar i millorar l’hàbitat natural de la ribera i el conjunt de l’espai fluvial i obrir-lo a la ciutadania perquè els vianants puguin admirar elements d’interès geològic com els xaragalls de margues blaves, elements d’interès paisatgístic com les vistes panoràmiques del Puig Aguilera o els conreus agrícoles de secà a l’entorn del paratge El Coto, i elements d’interès cultural i arquitectònic com el Castell d’Òdena o el Cementiri Nou d’Igualada. Un cop creuat el pont de Can Riba, el camí segueix el traçat de l’Anella Verda d’Igualada, i finalitza a la desembocadura de la riera d’Òdena al riu Anoia, on enllaça amb la Via Blava Anoia Fase 1.

Aquest nou camí fluvial dignifica i conserva l’espai natural, l’apropa a la ciutadania i ajuda a vertebrar la Conca d’Òdena. Forma part del projecte Parc Fluvial Anoia, que inclou el riu Anoia, la riera de Castellolí i el torrent de Güells, a més del a Riera d’Òdena. Tots ells es connectaran a la Via Blava Anoia que ha d’unir la Conca d’Òdena fins al mar a través de les lleres dels rius Anoia i Llobregat, en un projecte promogut per la Diputació de Barcelona.

1 COMENTARI

  1. Una muy buena propuesta para los amantes a caminar, espero y deseo que con el paso del tiempo se mantenga limpio y bien conservado por los que la utilicen y por parte de la diputación o en su caso la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) tengan un plan conservación también. Que no pase como la ruta del agua de Carme que eran unos itinerarios turísticos denominadas «rutas del agua «con el objetivo de atraer el turismo familiar y al cabo de los años esa ruta era casi imposible caminar por el camino de tanta vegetación que había. Hacerlo cuesta poco, mantenerlo cuesta mas.

FER UN COMENTARI

*