Inici Destacats Les diputades igualadines signen la declaració d’independència

Les diputades igualadines signen la declaració d’independència

COMPARTIR
Intervenció al Parlament de Catalunya del President de la Generalitat Carles Puigdemont. Foto: Jordi Play / ACN

Les igualadines Maria Senserrich i Alba Vergés, diputades de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, han estat testimonis d’excepció aquest dimarts de la declaració d’independència per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de la seva posterior suspensió per facilitar la negociació amb l’Estat. Com la resta de diputats de Junts pel Sí i la CUP, Senserrich i Vergés han signat la declaració d’independència a l’Auditori de l’edifici de la cambra catalana.

Els diputats han signat una declaració que constitueix «la república catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social» i disposa l’entrada en vigor de la llei de transitorietat jurídica. Així mateix, els signants del document apel·len als estats i a les organitzacions internacionals a reconèixer la república catalana com a estat independent i els demana que intervinguin per aturar la «violació de drets civils i polítics» i a fer el seguiment del procés negociador amb l’estat espanyol.

A través del seu perfil de Twitter, la diputada d’ERC Alba Vergés ha mostrat la seva activitat prèvia a la declaració, incloent declaracions a mitjans de comunicació internacionals que s’han aplegat a la cambra catalana.

A Igualada, el Casal Popular El Foment ha conovocat a fer seguiment de la declaració de Puigdemont, amb altaveus a l’exterior de l’entitat. Unes 300 persones s’hi han aplegat, tot i que moltes de les quals han marxat en finalitzar el discurs del president català.

FER UN COMENTARI

*