La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte executiu de la restauració de l’església de Santa Fe de Calonge de Segarra. El projecte preveu, com a criteri general, actuacions de caràcter puntual que retornin la dignitat al temple, consolidant i restaurant les seves fàbriques i revestiments de coberta a l’exterior i completant, adequant i restaurant les parts inacabades interiors, de manera que permeti de nou l’ús de l’església i una lectura més tranquil·la i clara del monument. El projecte ha estat lliurat pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde, Xavier Nadal.
En general, l’edifici presenta un bon estat de conservació i és estructuralment sòlid, però les obres inacabades van deixar a l’interior diferents zones amb paraments sense restaurar o falta d’acabats.
El pressupost del projecte executiu, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), és de 146.000 euros, i comprèn les principals unitats d’obra com són la pavimentació interior, la millora de la funcionalitat del cancell d’entrada, la restitució d’alguns ornaments barrocs perduts i la recuperació de les finestres romàniques, del portal barroc i de les arcades de les capelles laterals del absis.
L’església de Santa Fe de Calonge té els seus orígens al 1040, està situada al bell mig del petit nucli de Calonge, als peus del castell enrunat, entre els edificis de la rectoria a llevant i la Casa del Mestre a ponent. D’estil romànic tardà, amb reformes d’estil barroc al segle XVIII, l’edifici està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, BCIL.
L’església té una sola nau molt esvelta, amb presbiteri de planta quadrada i torre del campanar de base hexagonal, situat sobre la cúpula del creuer. Als anys 90 es van iniciar uns treballs de consolidació i restauració que van quedar inacabats, deixant una imatge interior molt poc harmònica fins el dia d’avui.