Inici Societat La Diputació de Barcelona invertirà 3,1 milions d’euros per ampliar i renovar...

La Diputació de Barcelona invertirà 3,1 milions d’euros per ampliar i renovar la residència d’APINAS dels Prats de Rei

COMPARTIR

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha anunciat una inversió de 3,1 milions d’euros per ampliar i renovar la residència d’APINAS -per a persones amb discapacitat intel·lectual- als Prats de Rei. Aquests diners se sumen als 4 MEUR que aportaran els fons Next Generation i als 3 de la pròpia fundació. Precisament Moret ha escollit l’Anoia per fer la seva primera visita institucional després que l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, fos un dels dos diputats independents de Junts que va donar-li suport a la investidura.

La de Prats de Rei i la d’aquesta tarda a Vilafranca del Penedès són les primeres visites institucionals que fa Lluïsa Moret com a presidenta de la Diputació de Barcelona. Precisament, els alcaldes de Torrelles de Foix (Alt Penedès), Sergi Vallès, i d’Igualada, Marc Castells, són els dos diputats independents de Junts que van donar suport a la investidura de Moret i van pactar un seguit «d’inversions estratègiques» per a les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.

Moret ha destacat que la incorporació de Junts per Igualada i Impulsem Penedès al govern de la Diputació ha permès construir un govern «plural i divers» i ha dit que els dos alcaldes aporten «una mirada territorial a un territori molt ampli i divers que no només ha de tenir la mirada metropolitana». «Per simbolitzar el nostre compromís amb tot el territori, hem vingut de forma simbòlica aquí per visualitzar la voluntat que tindrà aquest nou govern d’arribar als 311 municipis de la demarcació», ha apuntat.

De la seva banda, l’alcalde d’Igualada, que va trencar amb la disciplina de vot de Junts, ha deixat clar que entén la política com «tenir la capacitat d’entendre’s i arribar a acords i fer política de qualitat». «Jo mantinc molts companys i amics a Junts», ha apuntat Castells, tot afegint que l’acord que han arribat amb Moret va en la línia de «seguir treballant en el futur per integrar un espai polític que penso que ha de ser central i ha de portar als ciutadans una millora de la qualitat de vida». «Aquest acte d’avui és la sublimació d’una manera d’entendre la política i a ningú li pot molestar que avui estiguem aquí celebrant que aviat comença un gran projecte», ha defensat Castells.

Nova residència d’APINAS

El projecte per ampliar i renovar la residència d’APINAS als Prats de Rei suma gairebé 10 milions d’euros i comptarà amb finançament de la Diputació de Barcelona, europeu i de la pròpia fundació d’APINAS. El projecte preveu rehabilitar l’edifici més antic -que data del 1986- i construir-ne un de nou. Les obres permetran allotjar més residents -es passarà dels 54 actuals als 64-, però sobretot modernitzar les instal·lacions. El president d’APINAS, Enric Fillat, ha destacat que suposarà un «canvi de vida» pels usuaris, ja que en les instal·lacions actuals molts d’ells han de compartir habitacions entre 3 o 4 persones i, en canvi, l’edifici nou permetrà que la majoria d’habitacions siguin individuals. «Amb aquest projecte culminem la residència de Prats de Rei. No tenim vocació de convertir això en una macroresidència, sinó que segueixi sent la residència que és avui en un espai idíl·lic i una molt bona assistència», ha subratllat.

APINAS és una entitat sense ànim de lucre creada a partir de l’Escola Àuria, un centre per a infants amb necessitats educatives especials fundada el 1967 per iniciativa de professionals del treball social, que van mobilitzar famílies, col·laboradors i voluntaris d’Igualada i l’Anoia.

Mar Martí / ACN

1 COMENTARI

  1. Amb l’excusa de ampliar la residencia amb nomes 10 places, es gastaran mes de 10 milions d’euros. Fent la divisió surt mes d’un milió d’euros per plaça. Jo per molt menys d’un milió d’euros amb faig una casa de cine. Dona la sensació que es llencen els diners públics.

FER UN COMENTARI

*