Inici Societat La Diputació de Barcelona elabora l’agenda urbana amb les línies d’actuació per...

La Diputació de Barcelona elabora l’agenda urbana amb les línies d’actuació per la Conca d’Òdena

COMPARTIR

Amb l’objectiu de potenciar aspectes com l’accés a un habitatge digne, dur a terme el procés de rehabilitació i renovació urbana i potenciar la rehabilitació energètica, el Servei d’Urbanisme de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona ha elaborat l’agenda urbana. La vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, l’ha lliurat aquest dimarts al migdia al president de la Mancomunitat Intermunicipal, Marc Castells, en un acte celebrat a l’Ajuntament d’Igualada.

En una fase inicial, a l’hora de definir el procés de redacció de l’agenda urbana, es va definir el model de governança, el pla de participació, les estratègies de comunicació i es va dur a terme la diagnosi del territori format per Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena, Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

El pla d’acció ha definit vuit línies d’actuació d’escala supramunicipal, que cerquen augmentar el grau de col·laboració en la gestió conjunta del territori. El document aborda l’ús del sòl i les infraestructures, de preservació de condicions ambientals, de promoció de l’economia circular, de l’accés a l’habitatge, de la millora de condicions de vida de col·lectius desafavorits i de promoció econòmica del territori. També s’incorporen accions concretes dels diferents ens locals.

Finalment, l’agenda inclou la definició del sistema de governança per al seguiment i l’avaluació de la implementació de l’agenda i la proposta d’indicadors de seguiment i gestió de les línies d’actuació.

El pla d’acció de l’Agenda Urbana de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena es va aprovar al setembre i compta amb finançament dels fons europeus Next Generation EU. L’ens forma part de la Xarxa de les Agendes Urbanes Locals de la Diputació de Barcelona des de 2021.

FER UN COMENTARI

*