Inici Societat La Diputació de Barcelona elabora una diagnosi de la xarxa de clavegueram...

La Diputació de Barcelona elabora una diagnosi de la xarxa de clavegueram de Montbui

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director de clavegueram de Santa Margarida de Montbui, un treball que inclou l’inventari de la xarxa, una diagnosi sobre el seu estat a més de propostes de millora, amb les característiques tècniques, i un pla d’etapes d’inversió. El document ha estat lliurat aquest dimecres per la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, a l’alcalde, Jesús Miguel Juárez.

El Pla director ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb una descripció de les seves característiques i el seu estat de conservació. A partir d’aquí s’ha estudiat el funcionament del clavegueram tant per temps sec com per temps de pluja i s’han fet unes propostes de millora.

Les actuacions previstes, que en el seu conjunt preveuen una inversió de 2.613.590 euros, permetran millorar la capacitat hidràulica de la xarxa mitjançant l’ampliació dels diàmetres dels diferents col·lectors, a més de millorar la protecció mediambiental i millorar la gestió de la xarxa. Aquestes actuacions es complementen amb la implantació de sistemes de drenatge sostenible, per tal d’augmentar la resiliència del municipi enfront les possibles inundacions per pluges abundants, i mitigar els efectes del canvi climàtic.

 

FER UN COMENTARI

*