Inici Societat Dimarts de Diàlegs es pregunta ‘Per què Igualada no recicla?’

Dimarts de Diàlegs es pregunta ‘Per què Igualada no recicla?’

COMPARTIR

L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ja té a punt la sessió d’aquest mes d’abril que farà amb el títol: “Per què Igualada no recicla?”. Serà aquest dimarts 25 d’abril, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. Igualada es troba entre els 200 municipis de Catalunya que menys reciclen: els igualadins només reciclen un 25% de les escombraries que generen. Pel que fa a l’Anoia les dades també són baixes, ja que és la sisena comarca que menys recicla del país. DdD vol saber quines són les causes d’aquest fet i quines mesures es podrien adoptar per revertir aquestes xifres. Vol conèixer com es pot despertar la consciència ciutadana sobre el reciclatge, quines actuacions hauria de fer l’administració i quines experiències d’èxit hi ha en altres municipis. DdD també vol analitzar perquè és necessari reciclar.

La introducció de l’acte anirà a càrrec de l’ambientòloga Maria Calaf que està especialitzada en gestió i prevenció de residus i forma part de la consultora ETN. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD Jordi Cuadras, Calaf desgranarà quin és el moment que viu el reciclatge en general, quines solucions hi ha per augmentar la consciència ciutadana i quins models d’èxit existeixen.

Després es passarà a acotar el debat a escala local amb la participació de diferents persones expertes en reciclatge a la “Fila 0” per donar el seu punt de vista sobre la situació d’Igualada i l’Anoia. En aquest sentit s’ha convidat Gemma Serch (Cap de servei de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Igualada), Alfons Recio (Geògraf i tècnic de Medi Ambient), Josep Castelltort (Consultor de Medi Ambient), Pep Valls (Consultor en Màrqueting estratègic i autor de campanyes de conscienciació sobre el reciclatge), també al Consell Comarcal de l’Anoia i el projecte Escola Verda. Com en qualsevol sessió de Dimarts de Diàlegs, el públic també podrà intervenir-hi i dir-hi la seva, ja sigui a través de preguntes o reflexions. Aquesta serà la 30a sessió de DdD.

Dimarts de Diàlegs és l’espai de debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que ha rebut el Premi Ateneus 2016 en l’àmbit de la comunicació. DdD entén i promou el debat, el diàleg i la discussió com a eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat. Es fa un dimarts al mes i sempre es posa a debat un tema relacionat amb Igualada. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat, on es poden veure vídeos de resum de totes les sessions.

FER UN COMENTARI

*