Inici Destacats Dijous, presentació del primer projecte d’habitatge cooperatiu d’Igualada

Dijous, presentació del primer projecte d’habitatge cooperatiu d’Igualada

COMPARTIR

El proper dijous 1 de febrer, a les 19h del vespre a la sala d’actes del Centre Cívic Nord d’Igualada (c. St. Martí de Tous, 6) tindrà lloc la presentació de la cooperativa d’habitatge La Torreta.

L’acte, obert a tothom, presentarà les claus de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com a alternativa en construcció a les formes tradicionals d’accés a l’habitatge, és a dir, a la compra o al lloguer. El model d’habitatge cooperatiu es troba actualment en fase d’expansió i s’estan executant projectes en diverses ciutats catalanes. Aquest model es basa en l’organització cooperativa i sense ànim de lucre per a proveir d’habitatge digne a un preu assequible a les persones sòcies que la conformen. Aquestes gaudeixen d’un dret d’ús indefinit sobre un dels habitatges, mitjançant el pagament d’una quota inicial i una quota d’ús mensual assequible. Es tracta d’un model que pot incidir en la transformació social amb l’impuls d’una economia solidària i sostenible que posa al centre el benestar i cura de les persones i el medi ambient. Per presentar les característiques de l’habitatge cooperatiu, es comptarà amb membres de la Fundació La Dinamo, entitat d’acompanyament a cooperatives d’habitatge i impulsora de prop d’una vintena de projectes en diferents indrets del país.

Durant l’acte, també es presentarà la cooperativa d’habitatge igualadina La Torreta. Aquest és una iniciativa nascuda ara fa tres anys de la mà de diferents persones de la ciutat amb inquietuds i motivacions personals compartides. Durant aquest temps, la Torreta s’ha constituït com a cooperativa d’habitatge amb la intenció de promoure un projecte que posi al centre la vida en comunitat, la sostenibilitat i l’arrelament al territori, amb la voluntat de vincular-se amb les entitats i moviments socials de la ciutat, especialment en l’àmbit de l’economia social i solidària.

La cooperativa La Torreta va guanyar un concurs públic convocat per l’Ajuntament d’Igualada per rehabilitar l’antic edifici industrial De Punt per fer-hi 12 habitatges cooperatius de protecció oficial. Així, durant l’acte, també s’explicaran les característiques de la promoció, amb la voluntat de sensibilitzar a la ciutadania en general sobre les potencialitats d’aquest nou model d’habitatge, però també per informar a persones que vulguin col·laborar amb el projecte o bé que tinguin interès a plantejar-se la possibilitat d’entrar-hi a viure-hi. Igualment, l’edifici preveu disposar d’un espai en planta baixa que pugui acollir algun projecte cooperatiu i social obert a la ciutat, per la qual cosa també pot ser d’interès per a entitats, cooperatives o iniciatives d’Igualada i comarca.

Aquest projecte publico-cooperatiu, que recuperarà un antic edifici industrial per a convertir-lo en habitatge de protecció oficial, esdevindrà la primera iniciativa d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a la ciutat d’Igualada, que serà una realitat l’any 2026.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*