Inici Cartes dels lectors El deure de les institucions en una pandèmia inèdita

El deure de les institucions en una pandèmia inèdita

COMPARTIR

Mai fins ara, en els 40 anys de democràcia, les nostres institucions havien hagut de fer front a una pandèmia mundial com l’actual. I això ens ha abocat a una doble responsabilitat: prioritàriament, fer els màxims esforços per protegir la població i minimitzar l’impacte de la malaltia en la salut de les persones i, en paral·lel, treballar per a fer més lleus les seves repercussions en els vessants social i econòmic.

Ara, quan sembla que amb l’arribada de les vacunes s’ha obert una via d’esperança, hem de seguir mantenint els esforços per a la protecció de les persones però, sobretot, cal que posem fil a l’agulla i activem els màxims recursos per a afrontar la sortida i l’endemà de la pandèmia. Moltes empreses, molts professionals i moltes famílies es veuran, segur, molt perjudicades per aquesta aturada sobtada. I això implica que les institucions més properes, els consells comarcals i els ajuntaments, hem de ser aquella xarxa ferma que eviti que ningú caigui.

És precisament en situacions excepcionals quan els governants i les institucions tenim un deure ineludible: buscar grans solucions als grans problemes. Per això, des del Consell Comarcal treballem coordinadament amb altres administracions, cercant tots els recursos al nostre abast.

I, amb aquesta voluntat, aquest 2021 comptem amb un pressupost inèdit, el més alt de la història de l’ens comarcal. S’enfila fins als 16,4 milions d’euros –2 milions més que l’any passat– i té com a objectiu prioritari reforçar la política social i fer front a la crisi. En aquest sentit, hi destaquen una important inversió en els àmbits de Benestar Social i Ensenyament i els recursos que es destinen al suport i finançament de l’acció social dels municipis en l’actual context. L’increment del pressupost significa, doncs, un rellevant increment de les polítiques al servei de les persones.

Augmenta igualment la partida d’inversions, contemplant actuacions molt necessàries per a la millora dels serveis prestats a la ciutadania. Aquí destaquen la millora i ampliació de la seu comarcal i, molt especialment, l’inici de la reforma de la Planta de Compostatge de Jorba, una actuació que ha de suposar una inversió total de 4,4 milions d’euros en diferents exercicis. I també, sensibles a la dificultat del moment, el Consell ha congelat totalment les taxes i preus públic per l’any en curs.

Seguim i seguirem actuant amb la màxima sensibilitat per les necessitats de les persones i amb la determinació de ser el millor aliat per als petits consistoris de la nostra comarca. Sumant forces, segur, ens en sortirem.

Xavier Boquete

President del Consell Comarcal de l’Anoia

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. No entenc com aquest sr. encara es president del Consell Comarcal tal com te l’economia de l’ajuntament de Masquefa.
    Demanant avançaments a l’abocador de Can Mata per tapar el forat que hi ha a la caixa del consistori.
    Una alcalde que no gestiona be el seu Municipi no tindria de ser mai president d’un ens comarcal.

FER UN COMENTARI

*