Inici Societat El departament de Turisme del Consell Comarcal visita els municipis afectats per...

El departament de Turisme del Consell Comarcal visita els municipis afectats per l’incendi

COMPARTIR

El passat 5 d’agost, una comitiva del departament de Turisme del Consell Comarcal de l’Anoia visitava el territori afectat per l’incendi del passat mes de juliol. Concretament, han estat a Sant Martí de Tous, Bellprat i Santa Maria de Miralles. L’objectiu de la visita era conèixer l’estat dels punts turístics dels municipis anoiencs afectats i fer una valoració.

La primera parada ha estat a Sant Martí de Tous, a l’alzina de Can Gol i al castell de la Roqueta, després s’han desplaçat al castell de Queralt del municipi de Bellprat i per acabar, han visitat el Castell de Santa Maria de Miralles.

La comitiva, encapçalada pel conseller de Turisme, Dani Gutiérrez, ha pogut reunir-se amb alguns representants polítics com l’alcalde de Santa Maria de Miralles, Pere Argelich i la regidora, Yolanda Ruiz amb qui han pogut conversar sobre l’afectació del municipi. En aquest sentit, Gutiérrez, explicava que traslladaria a les administracions pertinents les necessitats per tal de desenvolupar estratègia per aconseguir una recuperació més ràpida i més sòlida. Properament es trobaran també amb els responsables polítics de Tous i Bellprat per traslladar també les actuacions previstes des de l’ens comarcal.

Així, el Departament de Turismes del Consell Comarcal, Anoia Turisme, ja s’ha posat mans a l’obra per avaluar l’impacte de l’incendi sobre els recursos turístics que han quedat malmesos i per tal de que tots els programes d’Anoia Turisme es puguin desenvolupar amb normalitat i valorar, si calen, noves accions de promoció i dinamització territorial.”

L’Equador s’interessa per les experiències de turisme rural i sostenible de l’Anoia

El Consell Comarcal de l’Anoia va rebre el passat 28 de juliol la visita de l’assessor i gestor en Relacions Exteriors i Cooperació Internacional en Governs Autònoms Descentralitzats de l’Equador, Luis Luna. El motiu és que el govern equatorià està interessat en conèixer de primera mà experiències de territoris que, com l’Anoia, que desenvolupen estratègies de turisme sostenible i rural.

Així, el representant equatorià va poder visitar de la mà de l’ens comarcal l’Antiga Masia de Can Morei, a Santa Càndia (Orpí), com a exemple de projecte emprenedor en un entorn rural. Després, a la seu del Consell Comarcal a Igualada, també va poder conèixer el projecte d’Anoia Turisme a la comarca. El conseller de Turisme de l’ens comarcal, Dani Gutiérrez, els va explicar l’estratègia enfocada al turisme sostenible i el turisme lent o slow i manifesta que “en els propers mesos s’abordaran vies de col·laboració entre destins rurals de l’Equador i l’Anoia”.

FER UN COMENTARI

*