Inici Poliesportiu Curs de Taijitsu amb el mestre belga Jan Janssens 8è Dan

Curs de Taijitsu amb el mestre belga Jan Janssens 8è Dan

COMPARTIR

[Img #2092]Dissabte es va realitzar al centre esportiu Dinàmic Sport d’Igualada el 3r Curs de tecnificació de Taijitsu amb el mestre Jan Janssens 8è Dan d’Aiki ju jutsu Yoseikan i alumne directe del mestre Minoru Mochizuki. L’organitzava el CE Budokan Vilanova del Camí.


Segons ha explicat el director del CE Budokan, Pere Soler, la connexió del Aiki ju jutsu de Janssens i el Tai jitsu que practiquen i promouen des del Budokan Vilanova del Camí dins la Federació Catalana de Karate és molt estreta, «ja que les dues disciplines neixen amb el mestre Mochizuki i comparteixen els kates Tai sabaki no kata, Yori no Kata, Juni no kata i Kihon kata ichiban del Mestre Sato, per tant podem dir que són disciplines germanes que comparteixen tècniques i conceptes«.


La sessió del matí va començar amb puntualitat a les 10, amb participants d’Aragó, Andalusia, Galícia, Extremadura, Madrid i Catalunya. Després de l’escalfament, van realitzar tècniques de luxació i projecció del programa de cinturó negre. Posteriorment es van aplicar a múltiples atacs aplicant els principis i origen dels moviments a mà buida, acabats en immobilitzacions; un treball molt detallat i de gran nivell tècnic.


Un cop finalitzades les tres hores de sessió del matí, els participants van anar a recuperar forces per afrontar la sessió de la tarda.


[Img #2093]Després de dinar, el curs es va reprendre amb la segona sessió, orientada a sutemis. El mestre Janssens va demostrar que és un dels millors especialistes en aquestes tècniques de projecció per sacrifici.


El diumenge al matí, el van dedicar a treballs de kata. Dos d’ells són per al treball de cop, però també es va estudiar el kata tradicional Tai sabaki no kata. Aquest kata de l’escola Yoseikan s’estudia en Tai jitsu, les seves projeccions i sutemis el fan molt interessant ja que el desequilibri de l’oponent és summament important per realitzar-lo correctament.


En finalitzar el curs, el Mestre Janssens va felicitar els alumnes pel seu gran nivell tècnic. El vilanoví Pere Soler ha fet èmfasi «en la noblesa de tracte del mestre, el seu bon estat de forma, tot i els seus 61 anys, i el seu tarannà afectuós i proper«. També ha agraït «al senyor Manel l’acollida d’aquest 3r Curs de tecnificació de Taijitsu organitzat pel CE Budokan Vilanova del Camí, ja que aquest esdeveniment és el punt de partida per iniciar un grup de Taijitsu dins el Gimnàs Dinàmic Sport«.


D’altra banda, Soler ha anunciat que el dia 15 de desembre es farà una trobada solidària de recollida de joguines al poliesportiu de Can Titó, organitzada pel Budokan Vilanova del Camí i amb la col·laboració del Servei d’Esports de Vilanova del Camí, Creu Roja Anoia, Bar Salus, Restaurant Robin i Esports Garcia Garcia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*